Οι Δέσποινα Σολωμού και Ευαγγελία Πλατανιώτη αγωνίστηκαν στον τελικό του ντουέτου της συγχρονισμένης κολύμβησης, όπου συγκέντρωσαν 178.560 βαθμούς από τους κριτές (89.360 βαθμούς στο ελεύθερο πρόγραμμα και 89.200 από το τεχνικό πρόγραμμα του προκριματικού),

κάτι που ικανοποίησε τις δύο Ελληνίδες πρωταθλήτριες, αφού διατήρησαν την 8η θέση με την οποία είχαν μπει στον τελικό.

«Ο στόχος μας επετεύχθη. Όταν ήρθαμε είπαμε ότι θέλουμε να κάνουμε το καλύτερο δυνατόν. Στις προπονήσεις μας έβγαινε πολύ καλά το πρόγραμμα και επιθυμία μας ήταν να μείνει η προπονήτριά μας ευχαριστημένη και να μπούμε πρώτα στον τελικό και μετά στην οκτάδα. Αυτό καταφέραμε και είμαστε πολύ ευχαριστημένες», είπε στην αρχή των δηλώσεών της η Σολωμού.

Μιλώντας για την εμφάνισή τους στον τελικό, τόνισε:
Το πρόγραμμα σήμερα πήγε πολύ καλύτερα και από χθες. Ακόμη η προπονήτριά μας δεν έχει προλάβει να μας μιλήσει, αλλά ανεβήκαμε σχεδόν μισό βαθμό, οπότε θα είναι και καλύτερη η εμφάνιση. Είναι απίστευτη η ατμόσφαιρα εδώ στους Ολυμπιακούς ειδικά όταν βγαίνεις για το πρόγραμμά σου και σε κοιτάζουν χιλιάδες άνθρωποι. Βέβαια την ώρα του αγώνα το ξεχνάς αυτό για να μην επηρεαστείς και να μένεις συγκεντρωμένη στο πρόγραμμά σου. Αλλά σίγουρα το γεμάτο στάδιο σου ανεβάζει την ψυχολογία».

Και κατέληξε η 21χρονη Ελληνίδα πρωταθλήτρια:
Επιστρέφουμε στην Ελλάδα απόλυτα ευχαριστημένες. Στη συγχρονισμένη τέλειο πρόγραμμα είναι πολύ δύσκολο να κάνεις. Το δικό μας επίπεδο είναι εκεί που φθάσαμε. Χρόνο με το χρόνο ανεβαίνεις στο άθλημά μας και όχι αμέσως. Ποιο πάνω δεν γινόταν να πάμε, θέλει και άλλη δουλειά από εμάς και την προπονήτρια αλλά και απ΄ έξω σε επίπεδο δημοσίων σχέσεων. Το επόμενο βήμα μας είναι να βελτιώσουμε ακόμη περισσότερο το δικό μας πρόγραμμα. Είναι αυτό που μας λέει η προπονήτρια. Να είμαστε δύο και τρεις φορές παραπάνω καλύτερες για να περάσουμε μία χώρα. Μετά ακόμη πιο καλές για να περάσουμε την επόμενη χώρα και ούτω καθεξής. Βήμα βήμα δηλαδή. Τώρα εγώ έχω διακοπές, ενώ η Ευαγγελία έχει παγκόσμιο σε ένα μήνα στο Βόλο και μετά λογικά συνεχίζουμε κανονικά».

Η 18χρονη Πλατανιώτη από την πλευρά της επεσήμανε:
«Για μένα είναι πρωτόγνωρη η εμπειρία. Είμαι για πρώτη φορά σε Ολυμπιακούς Αγώνες και σίγουρα θέλω να υπερβάλω τον εαυτό μου μετά και τις επιτυχίες που είχα ως νεάνιδα αλλά και στο ευρωπαϊκό όπου πήραμε την 5η θέση. Στόχος μας ήταν να καταφέρουμε να περάσουμε τις Βρετανίδες. Εφόσον το καταφέραμε είναι πολύ σημαντικό για μας και πιστεύω ότι το μέλλον μας ανήκει επειδή είμαστε ένα πολύ νέο ντουέτο».

Τέλος στο πλευρό των αθλητριών της ήταν συνεχώς η προπονήτριά τους, Ναταλία Τερνέσκα (Ουκρανία) τις οποίες επιβλέπει εδώ και δύο χρόνια:
«Είμαστε πολύ ευχαριστημένες γιατί πιάσαμε το στόχο μας που ήταν να περάσουμε τις Βρετανίδες και να ανεβούμε στην 8η θέση. Δουλέψαμε πάρα πολύ και μεθοδικά για να τα πετύχουμε γνωρίζοντας πως η άνοδος στο άθλημά μας είναι πολύ αργή. Το επόμενο βήμα φυσικά είναι να βελτιώσουμε περαιτέρω το πρόγραμμα ώστε την επόμενη χρονιά να ανεβούμε μία θέση. Σήμερα ανέβηκαν μισό βαθμό που σημαίνει καλύτερη εκτέλεση του προγράμματος. Ο στόχος επετεύχθη αν και κάναμε πάλι ορισμένα μικρά τεχνικά λάθη τα οποία βέβαια αν αποφεύγαμε, μόνο θα βελτίωναν λίγο τη βαθμολογία, αλλά όχι και τη θέση μας».