Ο Μπράντλεϊ Oυίγκινς πέρασε σήμερα στην ιστορία ως ο πλέον επιτυχημένος Βρετανός αθλητής σε Ολυμπιακούς Αγώνες.

Ο γεννημένος στη Βέλγιο ποδηλάτης κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στην ατομική χρονομέτρηση και έφτασε συνολικά τα επτά μετάλλια στην καριέρα του, εκ των οποίων τα τέσσερα χρυσά. Μετά τη σημερινή αυτή πρωτιά του, ο Ουίγκινς ξεπέρασε το ρεκόρ του «ζωντανού θρύλου» της βρετανικής κωπηλασίας, Στιβ Ρέντγκρεϊβ, των έξι μεταλλίων (εκ των οποίων τα 5 χρυσά).

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο νικητής του φετινού Γύρου Γαλλίας –πρώτος Βρετανός που το πετυχαίνει- αγωνιζόταν μέχρι και το 2008 στην πίστα, με ειδίκευση στο πουρσουίτ και το μάντισον, και εκεί είχε κατακτήσει τα μετάλλιά του στο Σίδνεϊ (χάλκινο στο ομαδικό πουρσουίτ), στην Αθήνα (χρυσό στο ατομικό πουρσουίτ, ασημένιο στο ομαδικό και χάλκινο στο μάντισον) και στο Πεκίνο (χρυσά σε ατομικό και ομαδικό πουρσουίτ).

«Δεν μπορώ να περιγράψω με λόγια τα συναισθήματά μου. Στο ποδηλατοδρόμιο σε παρακολουθούν 3-4 χιλιάδες άνθρωποι, ενώ εδώ, στους δρόμους του Λονδίνου, ο θόρυβος από τον κόσμο ήταν απίστευτος», δήλωσε ο Ουίγκινς, που μάλιστα υπογράμμισε ότι η σημερινή νίκη του αντιπροσωπεύει την κορυφαία στιγμή της καριέρας του, πάνω και από τον πρόσφατο θρίαμβό του στο Γύρο Γαλλίας. Παράλληλα, ο 32χρονος Ολυμπιονίκης δήλωσε αποφασισμένος να συνεχίσει ως το 2016 και στους Αγώνες του Ρίο ντε Τζανέιρο.