Ο αμυντικός του Ολυμπιακού Όλοφ Μέλμπεργκ, με τη συμμετοχή του στο παιχνίδι της Σουηδίας με αντίπαλο την Ουκρανία, έγινε ο έκτος παίκτης στην ιστορία του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου που έχει συμμετάσχει σε τέσσερις συνεχόμενες διοργανώσεις Euro.

Ο Όλοφ Μέλμπεργκ είναι ένας από τους βασικούς πυλώνες της εθνικής Σουηδίας. Αυτό δεν χωρά αμφιβολία, αφού και η στατιστική είναι με το μέρος του. Με την εμφάνισή του στο παιχνίδι με την Ουκρανία, έγινε μόλις ο έκτος ποδοσφαιριστής που καταφέρνει να συμμετάσχει σε τέσσερα συνεχόμενα Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα.

Δυστυχώς για εκείνον, η μεγάλη βραδιά του Αντρέι Σεβτσένκο και τα δύο γκολ που πέτυχε, δεν επέτρεψαν στον Σουηδό να γιορτάσει αυτό το επίτευγμα, αφού η ομάδα του γνώρισε την ήττα με 2-1.

Στην ίδια κατηγορία παικτών, με τέσσερις συνεχόμενες συμμετοχές σε Euro, συναντάμε άλλες πέντε μεγάλες προσωπικότητες του Ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου. Πρόκειται για τον Λόταρ Ματέους, τον Πέτερ Σμάιχελ, τον Λιλιάν Τουράμ, τον Έντουιν Φαν ντερ Σάαρ και τον Αλεσάντρο ντελ Πιέρο.

Πηγή: sport-fm.gr