«Θα είμαστε παρόντες στις εξελίξεις από τη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης» υπογράμμισε ο Αλέξης Τσίπρας, απευθύνοντας τα βέλη του προς «την ανίερη συμμαχία των δυνάμεων – εντός και εκτός της χώρας -του χθες που έκαναν ότι μπορούσαν μέσα από την ψυχολογική τρομοκρατία για να ανακόψουν τον πόθο του λαού για κοινωνική δικαιοσύνη και αξιοπρέπεια». Ο κ. Τσίπρας φρόντισε να αποκλείσει εκ νέου το ενδεχόμενο συμμετοχής της Κουμουνδούρου σε κυβέρνηση συνεργασίας.

Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ εξέφρασε την ικανοποίησή του για την αντοχή και υποστήριξη τόσο μεγάλου μέρους του λαού που πολλαπλασίασε τα ποσοστά του κόμματος, τονίζοντας ότι η εκλογική έκρηξη του ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα επιτεύγματα στη νεότερη ιστορία της Ευρώπης.

Αναφορικά με τις πολιτικές που θα ακολουθήσει η κυβέρνηση που ενδεχομένως θα προκύψει, ο κ. Τσίπρας σημείωσε ότι «τα μέτρα της λιτότητας και η εκποίηση της δημόσιας περιουσίας δεν μπορούν α προχωρήσουν γιατί στερούνται λαϊκής νομιμοποίησης. Ο λαός εξανάγκασε όλα τα κόμματα να παραδεχτούν ότι το μνημόνιο έχει αποτύχει. Ως εκ τούτου, ο κ. Σαμαράς θα πρέπει να έχει υπόψη του ότι «δε μπορεί να προχωρά ερήμην του λαού, με επιμονή σε μια πολιτική που βρίσκεται σε πλήρη δυσαρμονία με λαϊκή βούληση».