Το γεγονός ότι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ξεκαθαρίζει ότι σε μία κυβέρνηση συμμαχίας δεν πρόκειται να συμμετάσχουν κορυφαία και προβεβλημένα στελέχη του ΠΑΣΟΚ, δεν αρέσει σε στελέχη όπως ο Α. Λοβέρδος, η Α. Διαμαντοπούλου, ο Μ. Χρυσοχοΐδης κ.α. που θεωρούν ότι στέλνοντας προεκλογικά αυτό το μήνυμα το ΠΑΣΟΚ ήδη αδυνατίζει τη θέση του.

Η μάχη λοιπόν εντός του ΠΑΣΟΚ έχει ήδη ξεκινήσει πριν καν τις επαναληπτικές εκλογές της 17ης Ιουνίου και αυτό φαίνεται και από ένα σχόλιο στο Twitter που ανέβασε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ σύμφωνα με το οποίο «δε μπορεί τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ να είναι μεγαλύτερα ή συνομήλικα με τον ίδιο» θυμίζοντας ότι εκείνος όταν ήταν δίπλα στον Α. Παπανδρέου ήταν 30 ετών.

Είναι βεβαίως η δεύτερη φορά που στέλνει το ίδιο μήνυμα ο κ. Βενιζέλος όταν αμέσως μετά τις 6 Μαΐου σε σύσκεψη στην Ιπποκράτους για την ανάλυση του εκλογικού αποτελέσματος είχε πει (έχοντας στο νου του τον Νίκο Ανδρουλάκη) ότι ο επόμενος γραμματέας του ΠΑΣΟΚ θα είναι 30 ετών. Μήνυμα το οποίο είχε εκληφθεί ότι είχε αποδέκτη τον Α. Λοβέρδο ο οποίος και εμφανίζεται (από άλλα στελέχη και όχι με δική του πρωτοβουλία) ως έτοιμος να σηκώσει το γάντι μετά τις εκλογές εφόσον το αποτέλεσμα για το ΠΑΣΟΚ είναι αρνητικό.