Είναι γνωστό στους πολιτικούς αναλυτές ότι το αποτέλεσμα της κάλπης καθορίζεται από το μέσο όρο των ηλικιών των ψηφοφόρων που προσέρχονται να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα.

Βάσει των τάσεων που επικρατούσαν μέχρι τώρα, ο μέσος όρος ηλικίας των εκλογέων αυξανόταν. Κάτι που, σύμφωνα με το δημοσίευμα του Έθνους, ευνοούσε τα λεγόμενα «παραδοσιακά κόμματα» ή «κόμματα εξουσίας».

Οι δυο μεγάλες ηλικιακές ομάδες, στις οποίες χωρίζεται το εκλογικό σώμα είναι οι ηλικίες 18- 50 ετών και 51 ετών και άνω. Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία του υπουργείου Εσωτερικών, στην ηλικιακή ομάδα 18-47 ανήκουν 4.358.113 ενώ στην ηλικιακή ομάδα 54 ετών και άνω 4.560.549 εκλογείς. Πλέον πολυπληθής είναι η ηλικιακή ομάδα 48 έως 53 ετών που μόνη της αριθμεί 932.140 εκλογείς.

Λόγω του μεγάλου αριθμού εκλογέων αλλά και το γεγονός ότι είναι η συνεπέστερη ομάδα όσον αφορά στην άσκηση του εκλογικού δικαιώματος, η ομάδα των λεγόμενων 50ρηδων αναμένεται να καθορίσει σε μεγάλο βαθμό την επόμενη κυβέρνηση της χώρας.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.