Τηλεοπτική παράσταση σε τέσσερις πράξεις θα δώσουν την Κυριακή των εκλογών τα κανάλια με την «κάλυψη» να ξεκινά στις 6 το πρωί, να συνεχίζεται όλη την ημέρα με links και «ζωντανά», με πολλούς καλεσμένους, την αποτύπωση του exit poll στις 7 μ.μ. και να κορυφώνεται στις 9.30 μ.μ. με την ανακοίνωση από τη Singular Logic.

Ανακοίνωση που όμως λόγω των ιδιαιτεροτήτων αυτών των εκλογών ενδεχομένως να μετατεθεί και για μετά τις 10.30 μ.μ. εφόσον ανταποκριθεί το 50% του δείγματος των 5.000 εκλογικών τμημάτων.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Έθνους, στο Mega το exit poll (της GPO) θα αναλύσει ο Η. Νικολακόπουλος (Opinion), στον ΑΝΤ1 ο Στρ. Φαναράς (Metron Analysis), στον Alpha ο Θ. Γεράκης (Marc) και στη ΝΕΤ ο Κ. Παναγόπουλος (Alco).

Ο ΣΚΑΪ θα μεταδώσει δημοσκόπηση της Public Issue από τον Γ. Μαυρή. Μετά τις 8 μ.μ. θα μεταδοθεί η δεύτερη, «βελτιωμένη» εκδοχή του exit poll, το οποίο θα προσεγγίζει το τελικό αποτέλεσμα με μικρότερες αποκλίσεις.

Στο Mega η εκλογική ημέρα θα αρχίσει με τους Μ. Αναγνωστάκη και Ι. Χασαπόπουλο (7-10 π.μ.). Τη σκυτάλη θα πάρουν οι Δ. Καμπουράκης – Γ. Οικονομέας έως τις 2 μ.μ., οπότε θα μεταδοθεί το α’ δελτίο ειδήσεων και στις 6.15 μ.μ. θα ξεκινήσει ο μαραθώνιος της κάλυψης των αποτελεσμάτων με την Όλγα Τρέμη και τους Γ. Πρετεντέρη και Π. Τσίμα.

Στον ΑΝΤ1 την πρώτη αίσθηση θα δώσει ο Γ. Παπαδάκης στις 7 π.μ., μέσα από την εκπομπή «Πρωινό ΑΝΤ1». Στις 6 μ.μ. τη σκυτάλη θα πάρει η Μαρία Χούκλη, με την εκπομπή «Εκλογές 2012, Οι Έλληνες αποφασίζουν». Μαζί της ο γενικός διευθυντής Ειδήσεων και Ενημέρωσης Στρ. Λιαρέλης.

Στη ΝΕΤ η ενημέρωση θα αρχίσει από τις 6 π.μ. με τους Κ. Αρβανίτη και Μ. Κατσίμη στην «Πρωινή Ενημέρωση». Από τις 10 π.μ. η Μ. Σαράφογλου θα μεταφέρει ό,τι «Συμβαίνει τώρα» και στις 12 το μεσημέρι θα μεταδοθεί ωριαίο δελτίο ειδήσεων, ενώ στη 1 μ.μ. τη σκυτάλη θα παραλάβουν οι Γ. Σκάλκος και Τ. Σαράντης. Ο μαραθώνιος θα αρχίσει στις 6 μ.μ. με την Ελλη Στάη, την οποία θα πλαισιώνουν οι Γ. Πολίτης και Ν. Φελέκης.

Στον ΣΚΑΪ από τις 6 π.μ. ο Γ. Αυτιάς και στις 10 π.μ. ο Σπ. Μάλλης και η Λ. Μπόλα. Από τις 12.30 έως τις 3.30 μ.μ. οι Β. Λυριτζής και Δ. Οικονόμου συνεχίζουν μαζί με την Ε. Αντωνοπούλου και αμέσως μετά αναλαμβάνει η Π. Τσαπανίδου. Στις 6.30 μ.μ. αρχίζει η εκλογική βραδιά με τους Σία Κοσιώνη και Νίκο Ευαγγελάτο.

Στο Star, η εκπομπή «Εκλογές 2012» θα ξεκινήσει στις 6.50 μ.μ. με τον Π. Στάθη και τον Θ. Δρακάκη. Σε ρόλο σχολιαστή ο Στ. Μαλέλης. Στην ΕΤ3 από τις 9 π.μ. η Θ. Αυγέρη και ο Β. Κατσάρας θα παρουσιάσουν την εκπομπή «Εθνικές Εκλογές 2012». Στις 6.30 μ.μ. στο στούντιο ο Δ. Ντόζης και από την Αθήνα ο Χρ. Γιαννούλης.