Η Husqvarna επιστρέφει. Μετά την τελευταία της «περιπέτεια» όπου και άλλαξε ιδιοκτήτη. Η «Αυστριακή» πλέον Husqvarna, ανακοινώνει την επιστροφή της, παρατάσσοντας δυο εργοστασιακές ομάδες. Μια στην κατηγορία MXGP class και μια στην κατηγορία MX2 του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος. Κάθε ομάδα θα διαθέτει δύο αναβάτες.

Για την Husqvarna, η απόφαση να επιστρέψει στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Motocross ήταν μια εύκολη απόφαση. Ως ένας από τους παλαιότερους κατασκευαστές μοτοσυκλετών στον κόσμο, είναι μια μάρκα με πλούσια ιστορία στο off-road.

Κυριαρχώντας στο motocross μεταξύ του 1960 και του 1970, ο τότε Σουηδός κατασκευαστής εδραίωσε τη φήμη του συλλέγοντας αμέτρητες νίκες και τίτλους με θρυλικούς αναβάτες όπως ο Torsten Hallman, ο Rolf Tibblin, ο Bengt Aberg, ο Malcolm Smith κι ο Heikki Mikkola.

Χρησιμοποιώντας κάθε διαθέσιμο πόρο, η Husqvarna θα χρησιμοποιεί τεχνολογία αιχμής, καθώς θέλει να αποκαταστήσει το όνομά της και να επανέλθει στην ελίτ των κορυφαίων κατασκευαστών μοτοσυκλετών motocross.

Η Husqvarna θα εκπροσωπείται και στις δύο κατηγορίες του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Motocross με τις εργοστασιακές ομάδες «ICE1 Racing» στην κατηγορία MXGP και τη «Wilvo Nestaan Husqvarna Factory Racing» στην κατηγορία ΜΧ2.

«Η απόφαση της Husqvarna να συνεργαστεί με την ICE1 Racing και την αγωνιστική ομάδα του Jacky Martens ήταν απλή», επιβεβαιώνει o Pit Beirer, διευθυντής της KTM Motorsport. Να σημειώσουμε εδώ ότι πλέον η Husqvarna βρίσκεται κάτω από την ομπρέλα της KTM, αλλά με διακριτή παρουσία, όπως γινόταν μέχρι τώρα και με τη Husaberg.

«Και οι δύο έχουν αποδείξει ότι είναι από τις πιο επαγγελματικές ομάδες στα paddock. Με την είσοδο τους, είναι σαφές ότι η Husqvarna θα επιστρέψει αγωνιστικά με έναν πολύ σοβαρό και συντονισμένο τρόπο, εξασφαλίζοντας πως νέοι, μελλοντικοί πρωταθλητές θα προστεθούν στον κατάλογο των μεγάλων αναβατών όπως οι Hallman, Smith και Mikkola.»

Η εκπρόσωπος της Husqvarna στη διάσημη κατηγορία MXGP θα είναι η ICE1 Racing, θέτοντας υψηλούς στόχους μαζί με τη Husqvarna. Ο ιδιοκτήτης της ομάδας Kimi Raikkonen, που ήταν ενθουσιασμένος από την αρχή με αυτή τη νέα πρόκληση, κι ο manager της ομάδας Antti Pyrhonen, που διαθέτει μεγάλη αγωνιστική εμπειρία, φέρνουν προσδοκίες για μεγάλες επιτυχίες.

«Είναι τιμή για μας αυτή η στενή συνεργασία με τη Husqvarna» σχολιάζει ο Pyrhonen. «Η πίστη τους σε μας δείχνει ότι είμαστε σοβαροί σε αυτό που κάνουμε. Ανυπομονώ για τις συναρπαστικές στιγμές που βρίσκονται μπροστά μας.»

O πρώην Παγκόσμιος Πρωταθλητής Motocross με την Husqvarna Jacky Martens κι η ομάδα του «Wilvo Nestaan Husqvarna Factory Racing» θα εκπροσωπήσουν τη Husqvarna στην ΜΧ2. Η πλούσια εμπειρία του και η ικανότητά του να φέρει νέους, ταλαντούχους αναβάτες στην πρώτη γραμμή του motocross θεωρούνται ανεκτίμητες.

«Αυτή είναι μια ιδιαίτερη στιγμή για μένα», επιβεβαιώνει ο Martens. «Είμαι ενθουσιασμένος που ξεκινά μια νέα εποχή για την Husqvarna – με την ίδια μάρκα έγινα παγκόσμιος πρωταθλητής. Θα προσπαθήσουμε όπως πάντα, καταβάλλοντας τα μέγιστα για την επίτευξη των καλύτερων δυνατών αποτελεσμάτων.»

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.