Την Κυριακή το βράδυ, μετά από τον αγώνα MotoGP στην Jerez, ο Hector Barbera συνελήφθη διότι χτύπησε την κοπέλα του.

Ο ισπανός αναβάτης που οδηγεί μια μοτοσυκλέτα CRT για την ομάδα Avintia Racing, σχεδίαζε να μείνει στο ξενοδοχείο της Jerez με την σύντροφό του μερικές μέρες επιπλέον, πριν φύγουν για τον επόμενο αγώνα, το γαλλικό GP.

Κάτι συνέβη -οι λεπτομέρειες δεν είναι γνωστές για την ώρα- και ένα «φυσιολογικό καυγαδάκι» του ζευγαριού κατέληξε σε ανταλλαγή χτυπημάτων.

H κοπέλα κατέληξε στο νοσοκομείο, ή τέλος πάντων πήγε σε αυτό ώστε να εξεταστεί, έχοντας εμφανείς εκδορές στο πρόσωπο. Μάλιστα έμεινε όλο το βράδυ εκεί, αλλά το πρωί πήρε εξιτήριο.

Λόγω έξαρσης της ενδο-οικογενειακής βίας στην Ισπανία, έχει δημιουργηθεί ειδική υπηρεσία που ασχολείται με αυτές τις υποθέσεις. Η οποία και επιλήφθηκε ταχύτατα και της περίπτωσης Barbera, με κατάληξη την καταδίκη του ισπανού αναβάτη σε εξάμηνη ποινής φυλάκισης.

Όμως καταδικάστηκε και η κοπέλα του σε πέντε μήνες φυλάκισης, καθώς όπως φαίνεται σήκωσε και αυτή το χέρι της… Μάλιστα κυκλοφορούν φήμες ότι η νεαρά τράβηξε… μαχαίρι. Και οι δύο ποινές δόθηκαν με αναστολή, ενώ ο Barbera πρέπει επί 18 μήνες και για κάποιες ώρες κάθε μήνα να δουλέψει σε κοινωφελή υπηρεσία.

Ο Barbera δημοσιοποίησε στο Facebook ανακοίνωση με την οποία δηλώνει ότι ήταν και είναι κατά οποιασδήποτε μορφή βίας και ότι τα γεγονότα παρουσιάστηκαν παραποιημένα από τα Μέσα. Για το ίδιο το συμβάν δεν ανέφερε τίποτα.

Ο Ισπανός αναμένεται να συμμετάσχει κανονικά στο γαλλικό GP, στις 19 Μαΐου.