Η μεταπήδηση του Λίον Χάσλαμ στα «πάτρια εδάφη» της Pata Honda δείχνει επιτυχημένη, όμως ο Άγγλος έφερε τα καλά αποτελέσματα στα δοκιμαστικά, παρά τους πόνους του ποδιού του, αυτού που είχε σπάσει άσχημα πέρσι στον πρώτο αγώνα της χρονιάς, στο Φίλιπ Άιλαντ.

Τον Δεκέμβριο αφαιρέθηκαν οι βίδες από το πόδι, κι από τότε ο Βρετανός άρχισε να υποφέρει… περισσότερο! Το πρόβλημα οφειλόταν σε δύο τραυματισμένα νεύρα του ποδιού και πριν δύο εβδομάδες ο Leon αποφάσισε τελικά να κάνει κάτι, για να βελτιώσει την ανυπόφορη κατάσταση.

Χειρουργήθηκε λοιπόν και τώρα έχει αρχίσει εντατική αγωγή για να βελτιώσει τη φυσική του κατάσταση, εν όψει της μακράς και επίπονης κούρσας για τον φετινό τίτλο των Superbike.

«Ένα νεύρο μού το αφαίρεσαν τελείως και ένα άλλο το αποκατέστησαν. Είχαν και τα δύο τραυματιστεί μετά που έσπασα πέρσι το πόδι μου στην Αυστραλία», δήλωσε στο επίσημο World Superbike.

«Το ένα από τα νεύρα είχε μαγκωθεί στην τρύπα που απέμεινε όταν αφαιρέθηκε η βίδα και το άλλο τραυματίστηκε κατά την αφαίρεση της βίδας. Από τα Χριστούγεννα και μετά υπέφερα πολύ, πονούσα πολύ. Δύναμη είχα, αλλά δεν μπορούσα να γυμναστώ όπως τό ‘θελα και είχα αρχίσει να χάνω το ηθικό μου».

«Τώρα το μόνο που μένει, είναι να περιμένω να κλείσει η ουλή. Μετά όλα θα είναι πάλι κανονικά.»

Ο Χάσλαμ άφησε υποσχέσεις με την εμφάνισή του στον πρώτο αγώνα της Αυστραλίας, στα τέλη Φεβρουαρίου. Για το Α’ σκέλος νιώθει σαν να τού έκλεψαν το βάθρο μέσα από το χέρια, ενώ στο Β’ ήταν απλά άτυχος, έχοντας χωρίς δικό του φταίξιμο εμπλακεί στην πτώση του Τσαζ Ντέιβις.

«’Ήμουν ικανοποιημένος με την εξέλιξη του αγώνα. Θα μπορούσα να είχα πάρει την 3η θέση και στα δύο σκέλη –κι αν όχι, σίγουρα την 4η, με τον ρυθμό που είχα», είπε.

«Στο Α’ σκέλος ξαφνικά παρουσιάστηκε ένα πρόβλημα με το traction control –στα μισά του αγώνα μπήκε από μόνο του σε ‘λειτουργία ασφαλείας’. Είναι ένα πρόβλημα που ξέραμε πως υπήρχε και τώρα τα παιδιά προσπαθούν να το λύσουν.»

«Πιστεύω ότι στον επόμενο αγώνα θα είναι έτοιμο. Ήταν ένα ολοκαίνουργιο λογισμικό, ολοκαίνουργια ηλεκτρονικά με τα οποία είχαμε δουλέψει πολύ στις δοκιμές», πρόσθεσε.

«Σε κάποιο σημείο του αγώνα είχα ανέβει ως την δεύτερη θέση, έχοντας περάσει πολύν κόσμο. Ένιωθα πολύ καλά και γι’ αυτό απογοητεύτηκα με το αποτέλεσμα. Στο Β’ σκέλος απλά ατύχησα, μπλέκοντας στην πτώση του Τσαζ.»

Ο Χάσλαμ και ο συναθλητής του Τζόνι Ρέι θα συμμετάσουν στα δύο δοκιμαστικά επί ισπανικού εδάφους, στην πίστα της Αραγωνίας (2 με 4 Απριλίου) και στην Αλκαράς (7 και 8 Απριλίου). Ακολουθεί ο 2ος αγώνας της σαιζόν στην Motorland Aragon, στις 14 Απριλίου.

Θα δοκιμάσουν αναβαθμίσεις του νέου λογισμικού με το οποίο λειτουργεί φέτος η CBR1000RR της ομάδας Pata Honda.