Δέκα χρόνια μετά τον τελευταίο αγώνα MotoGP στη Βραζιλία, οι πληροφορίες πληθαίνουν για επιστροφή τους στην αχανή χώρα της Νοτίου Αμερικής.

Τελευταία και πιο «επίσημη» αναφορά στο θέμα, ήταν αυτή του καναλιού SporTV News. Το κανάλι κάλυπτε την επίσημη παρουσίαση των μοντέλων Honda ΜΧ στο Σάο Πάολο και στα πλαίσια του ρεπορτάζ, μίλησε με το Firmo Alves, πρόεδρο της Βραζιλιάνικης Ομοσπονδίας Μοτοσυκλέτας (CMB).

Παρακολουθώντας το βίντεο ακούμε τον Alves να αναφέρει ότι το παγκόσμιο πρωτάθλημα ταχύτητας θα επιστρέψει στη χώρα το 2014. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει επίσημη επιβεβαίωση από άλλη πηγή.

Το τελευταίο GP της Βραζιλίας διεξήχθη το 2004 στην πίστα Autodromo Internacional Nelson Piquet, στη Jacarepagua. Νικητής είχε αναδειχθεί ο Makoto Tamada, ο οποίος οδηγούσε για τη δορυφορική ομάδα Camel Honda του Sito Pons, δίπλα στο Max Biaggi. Εκείνη ήταν η πρώτη νίκη της Bridgestone στα MotoGP.

Η πίστα στη Jacarepagua αποτελεί πλέον παρελθόν, έχοντας κατεδαφιστεί ώστε να κάνει χώρο για τα κτίρια των Ολυμπιακών Αγώνων του 2016.

Πιστοποιημένη στη FIA είναι η πίστα Carlos Pace Interlagos του Σάο Πάολο, όμως τελευταία φορά που διεξήχθη εκεί GP ήταν το 1992.

Ο πιο επιτυχημένος βραζιλιάνος αναβάτης GP είναι ο Alex Barros που αγωνίστηκε 276 φορές, κέρδισε τις 7, ανέβηκε 32 φορές στο βάθρο, πήρε 5 pole position και έκανε 14 φορές ταχύτερο γύρο αγώνα.

O Barros ήταν μάγος της οδήγησης στο βρεγμένο και ένας από τους πιο συμπαθείς οδηγούς. Μετά από μια καριέρα 21 ετών στους αγώνες είναι από τους μακροβιότερους αγωνιστικά των Grand Prix..

Σήμερα ο μόνος βραζιλιάνος αναβάτης που συμμετέχει στα GP είναι ο 16χρονος Eric Granado, ο οποίος αγωνίζεται με την ομάδα Mapfre Aspar στην Moto3.