Το κλίμα δεν είναι ιδιαίτερα καλό αυτόν τον καιρό για τους μοτοσυκλετιστές στη μητρόπολη των ΗΠΑ, Νέα Υόρκη. Αιτία είναι μια επίθεση μοτοσυκλετιστικής συμμορίας στο αυτοκίνητο ενός ζεύγους.

Ο οδηγός προσπάθησε να διαφύγει όταν οι μοτοσυκλετιστές σταμάτησαν μπροστά του για να τον ακινητοποιήσουν, με αποτέλεσμα ένας από αυτούς να τραυματιστεί σοβαρά στη σπονδυλική στήλη. Οι φίλοι του εξεμάνησαν, κυνήγησαν το αυτοκίνητο, το σταμάτησαν και ξυλοκόπησαν άσχημα το ζευγάρι.

Τα ΜΜΕ βρίθουν παρόμοιων αναφορών, η κοινή γνώμη είναι με το μέρος των αυτοκινητιστών, και σαν να μην έφτανε αυτό, η αστυνομική διεύθυνση της πόλης έδωσε στη δημοσιότητα στοιχεία που παραπέμπουν έμμεσα στην παραβατικότητα των μοτοσυκλετιστών.

Σύμφωνα με τα αρχεία που τηρούνται, η αστυνομία έχει από την αρχή της χρονιάς κατασχέσει 1.440 μοτοσυκλέτες και γουρούνες. Σχετικά με την επίθεση στο ζευγάρι των αυτοκινητιστών, η αστυνομία έχει κατασχέσει 15 μοτοσυκλέτες, έχει εκδώσει 68 κλητεύσεις σε απολογία και έχει συλλάβει 12 μοτοσυκλετιστές για πολλαπλές παραβάσεις και πταίσματα, ανάμεσα στα οποία και η αυθαίρετη συγκέντρωση.

Από την άλλη, σε μια πόλη 20 εκατομμυρίων, τι είναι 5 κατασχέσεις μοτοσυκλετών την ημέρα;