Η Kawasaki έδωσε στη δημοσιότητα τις πρώτες επίσημες φωτογραφίες του πρώτου της scooter για την ευρωπαική αγορά. To scooter βασίζεται στο Kymco Downtown, αλλά διαθέτει το δικό του, ιδιαίτερο στιλ.

Πριν λίγες ημέρες σας είχαμε δείξει μια κατασκοπική φωτογραφία του J300. Τώρα η εταιρεία του Akashi έσπασε τη σιωπή της, με ένα δελτίο τύπου και τις πρώτες 4 επίσημες φωτογραφίες του νέου της scooter. Όπως αναφέρεται στο δελτίο τύπου, το «J» προέρχεται από τη λέξη «Jyounetsu», που σημαίνει «πάθος» στα ιαπωνικά.

Το design του J300 έγινε από μια ομάδα σχεδιαστών της ίδιας της Kawasaki, ενώ ο υπεύθυνος σχεδιασμού της εταιρείας, κ. Fukumoto επισημαίνει πως: «είχε μεγάλη σημασία το πρώτο μας βήμα στην ευρωπαική αγορά των scooter να γίνει με ένα δίκυκλο που να φέρει το γνωστό επιθετικό, αιχμηρό και σύγχρονο στιλ της Kawasaki, και είμαστε χαρούμενοι που το καταφέραμε με το design του J300.»

Η Kawasaki αναγνώρισε την ευρωπαική τάση / ζήτηση για εύκολα στην οδήγηση και αξιόπιστα scooter, και με το J300 θέλησε να κλείσει ένα εμφανές κενό στη γκάμα των προιόντων της. Το J300 έρχεται να συμπληρώσει την επιτυχημένη σειρά urban δικύκλων της Kawasaki, όπως είναι τα ER και τα Versys.

Η βάση (πλαίσιο και μηχανικά μέρη) του J300 προέρχεται από τον στρατηγικό σύμμαχο της εταιρείας, την Kymco, με το στιλ και την τελική μηχανολογική προσέγγιση να έχει γίνει από την Kawasaki. Το J300 θα είναι διαθέσιμο από τις επίσημες αντιπροσωπείες της εταιρείας στα τέλη του 2013, στοχεύοντας στους ενθουσιώδεις οπαδούς της εταιρείας που θέλουν ένα έξυπνο commuter. Ταυτόχρονα επιδιώκει να προσελκύσει νέους αναβάτες στην Kawasaki, επιτρέποντας και σε ένα καινούργιο τμήμα εν δυνάμει πελατών να ζήσει την εμπειρία που προσφέρει η μάρκα.

Το J 300 θα κάνει την πρώτη του επίσημη εμφάνιση στο κοινό, στην έκθεση του Μιλάνου, στις 5 Νοεμβρίου του 2013.

Πηγή: mototriti.gr