Με επίσημη ανακοίνωσή της, η BMW Motorrad έκανε γνωστό ότι η φετινή χρονιά είναι η τελευταία που εμπλέκεται σε επίπεδο κατασκευαστή στο παγκόσμιο πρωτάθλημα Superbike.

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η στρατηγική αναδιάρθρωση του γερμανού κατασκευαστή τον τελευταίο καιρό, μέρος της οποίας ήταν και η πώληση της Husqvarna στον πρόεδρο της KTM, Stefan Pierer.

Σύμφωνα με την ανακοίνωσή της η BMW θα τερματίσει στο τέλος της χρονιάς και την εργοστασιακή εμπλοκή της στο παγκόσμιο πρωτάθλημα Superbike, επικεντρώνοντας την προσοχή του αγωνιστικού της τμήματος (BMW Motorrad Motorsport) στην υποστήριξη ομάδων και αναβατών που συμμετέχουν σε εθνικά αλλά και διεθνή πρωταθλήματα.

Οι λεπτομέρειες για την εξέλιξη του συγκεκριμένου προγράμματος που θα ξεκινήσει από το 2014 -αλλά τρέχει εδώ και χρόνια σε διαφορετική μορφή- θα ανακοινωθούν σύντομα.

«Η BMW Motorrad θα εστιάσει τώρα την προσοχή της στην περαιτέρω επέκταση της γκάμας της τόσο πάνω όσο και κάτω από τα 500 κ.εκ., στην ηλεκτροκίνηση και στην ενίσχυση της παρουσίας της σε αναδυόμενες αγορές όπως είναι αυτές της Βραζιλίας και της Ασίας. Μόνο αυτοί που ενεργούν με συνέπεια σήμερα είναι καλά προετοιμασμένοι για τις προκλήσεις του μέλλοντος», δήλωσε ο γενικός διευθυντής της BMW Motorrad, Stephan Schaller.

«Η BMW Motorrad θα συνεχίσει να συμμετέχει στο μηχανοκίνητο αθλητισμό (βάσει του προαναφερθέντος προγράμματος)… Θέλω να ευχαριστήσω όλους όσους μας υποστήριξαν σε αυτό το μακρύ και επιτυχημένο ταξίδι», συμπλήρωσε.

Δηλώσεις έκανε και ο Andrea Buzzoni, γενικός διευθυντής της εργοστασιακής ομάδας της BMW στα Superbike. «Η ομάδα εργάζεται πολύ επαγγελματικά, έχει πολύ υψηλό κίνητρο και είμαι σίγουρος ότι θα συνεχίσουν να κάνουν ό,τι καλύτερο για να τελειώσουν τη σεζόν δυνατά. Το 2013 είναι μια καλή χρονιά, η ατμόσφαιρα μέσα στην ομάδα είναι καταπληκτική και οι αναβάτες μας, Marco Melandri και Chaz Davies, κάνουν υπέροχη δουλειά».

«Είμαστε ικανοποιημένοι από τα φετινά αποτελέσματα και φυσικά θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε σκληρά. Για αυτό το λόγο είμαι σίγουρος ότι θα έχουμε ακόμη περισσότερες επιτυχίες όσο εξελίσσεται η σεζόν. Λυπάμαι για αυτή την απόφαση αλλά την καταλαβαίνω στρατηγικά από την πλευρά της εταιρίας. Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους ανθρώπους που συμμετέχουν σε αυτό το πρότζεκτ».

Η BMW έκανε την είσοδό της στο παγκόσμιο πρωτάθλημα Superbike το 2009 δίνοντας πολλές υποσχέσεις για το μέλλον, οι οποίες δεν άργησαν να υλοποιηθούν, αφού από χρονιά σε χρονιά τα αποτελέσματα ήταν όλο και καλύτερα.

Καλύτερη σεζόν φυσικά ήταν η περσινή (2012) με τη γερμανική εταιρία να τερματίζει 2η στο πρωτάθλημα των κατασκευαστών και να δίνει μάχη και για εκείνο των αναβατών. Μέχρι στιγμής έχει στο ενεργητικό της 11 νίκες αλλά και 33 τερματισμούς στο βάθρο.

Πηγή: mototriti.gr