Ένα κουαρτέτο από τις νέες υγρόψυκτες BMW R1200RT εντοπίστηκαν και φωτογραφίστηκαν σε δρόμους της Νότιας Γαλλίας. Προφανώς η μοτοσυκλέτα είναι πλέον έτοιμη και θα παρουσιαστεί ως μοντέλο 2014 στις εκθέσεις του φθινοπώρου.

Το νέο RT θα αντικαταστήσει το τρέχον μοντέλο, έχοντας ως προφανέστερη αλλαγή τη χρήση του νέου κινητήρα με τους 125 ίππους που πρωτοείδαμε στο R1200GS.

Το GS θυμίζουμε άλλαξε ολόκληρο, αφού εκτός του κινητήρα φορά πλέον νέα εξάτμιση, «πλαίσιο» και μονόμπρατσο ψαλίδι.

Στις φωτογραφίες που δημοσιεύτηκαν στη βρετανική MCN και το γαλλικό site moto-station.com βλέπουμε ότι πράγματι η μοτοσυκλέτα φορά τον νέο κινητήρα, αλλά ότι ψαλίδι και άξονας δεν έχουν αλλαγές. Η εξάτμιση έχει διαφορετικό τελικό και βγαίνει από τη δεξιά πλευρά τώρα.

Οι φωτογραφίες ανφάς δείχνουν τις μοτοσυκλέτες να φορούν το ίδιο σύστημα φώτων με την ναυαρχίδα BMW K1600GT, αυτό με την τεχνολογία adoptive headlight.

Το σύστημα ρυθμίζει αυτόματα τη δέσμη, ώστε να ακολουθεί την κλίση της μοτοσυκλέτας στις στροφές. Είναι άγνωστο ακόμα αν θα προσφέρεται ως στάνταρ, αλλά το πιθανότερο είναι πως θα αποτελεί πρόσθετο εξοπλισμό.

Ακολουθώντας τις αλλαγές του φωτιστικού σώματος, το φέρινγκ έχει ανασχεδιαστεί, ενώ διαφοροποιημένοι αγωγοί αέρα διακρίνονται και στα πλαϊνά του φέρινγκ, δίπλα στα 2 ψυγεία που έχουν τοποθετηθεί για τις ανάγκες της υγρόψυξης.