Στο τελευταίο επεισόδιο της σειράς του Alpha «Μην αρχίζεις τη μουρμούρα» είδαμε πως: Ο Φάνης και η Ζωή έχουν αρχίσει να ζορίζονται οικονομικά και προσπαθούν να βρουν λύσεις για να μην ξοδεύουν πολλά χρήματα. Ένας μεγαλέμπορος ζαρζαβατικών, παλιός γνώριμος της Ζουζούς, την πολιορκεί σθεναρά, έχοντας με το μέρος του την κόρη της κι αυτό εντείνει το ενδιαφέρον του Μηνά για εκείνη…

Μια επίσκεψη της αστυνομίας στην πολυκατοικία της Ξένιας και του Μπάμπη γίνεται αφορμή για έναν καυγά μεταξύ τους. Μια φίλη από τα παλιά, κάνει πρόταση στον Ηλία να αναλάβει το φορολογικό γραφείο που θα ανοίξει στην  Άρτα. Η Τούλα όμως είναι λίγο καχύποπτη. 

Μην αρχίζεις τη μουρμούρα: Τι θα δούμε στα επόμενα επεισόδια της σειράς του Alpha το Σάββατο 13 και την Κυριακή 14/04

Το Σάββατο 13 Απριλίου, στις 20:00, ο Φάνης και η Ζωή ψάχνουν λύση στο οικονομικό τους πρόβλημα, ο Ηλίας απολαμβάνει τη συμβίωσή του με την Τούλα, ο Μπάμπης προσπαθεί να κερδίσει ένα ταξίδι για την μάνα του και ο Μηνάς βλέπει αλλιώς τη σχέση του με την Ζουζού. Ο Φάνης και η Ζωή αποφασίζουν να ζητήσουν αύξηση για να μπορέσουν να λύσουν το οικονομικό τους πρόβλημα.

Η σχέση Μηνά και Ζουζούς μπαίνει σε νέα τροχιά, παρ’ όλες τις αναστολές του Μηνά. Ο Ηλίας και η Τούλα περιμένουν με αγωνία το καινούριο τους διπλό κρεβάτι. Ο Ηλίας κάνει όνειρα για τη συμβίωσή τους, αλλά η Τούλα δεν είναι έτοιμη γι’ αυτό. Η Ξένια δίνει δώρο στην εκπομπή της ένα μεγάλο ταξίδι και ο Μπάμπης θα κάνει τα πάντα για να το κερδίσει, προκειμένου να το δωρίσει στη μανούλα του.

Στο επεισόδιο της Κυριακής 14 Απριλίου, στις 21:00, η Ζωή έχει μείνει άνεργη, η Σοφία και η Ξένια ψάχνουν νταντά, η Ζουζού έχει ανοίξει πόλεμο με τον ανταγωνιστή της και η Τούλα προσπαθεί να κρύψει κάτι από τον Ηλία. Η Ζωή έχει μείνει χωρίς δουλειά και ο Φάνης προσπαθεί να την βοηθήσει, ζητώντας τη συμβολή του Κανάτη.

Η Ζουζού έχει ανοίξει πόλεμο με τον ανταγωνιστή της, ο Μηνάς μεσολαβεί για να ηρεμήσει τα πνεύματα, αλλά εκείνη παίρνει ανάποδες. Η Τούλα προσπαθεί να κρύψει από τον Ηλία, πως η μάνα της δεν τον εγκρίνει, αλλά εκείνος είναι σίγουρος πως τον λατρεύει. Η Σοφία με την Ξένια κάνουν κάστινγκ, για να βρουν νταντά για τον Φοίβο. Ο Μπάμπης όμως κανονίζει να έρθει η μάνα του…