Για τη συνάντησή του με τον πρόεδρο της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, και το μήνυμα που έστειλε στην Ελλάδα και στον Κυριάκο Μητσοτάκη μίλησε το πρωί της Παρασκευής (12/5) ο δημοσιογράφος Μανώλης Κωστίδης.

Μιλώντας στην εκπομπή του ΣΚΑΪ, «Σήμερα» με τον Δημήτρη Οικονόμου και τον Άλκη Παυλόπουλο ο Μανώλης Κωστίδης επεσήμανε: «Δεν είχα ζητήσει να τον δω. Τίποτα. Είχα πει στους συνεργάτες του ότι ήθελα να είμαι κοντά του στην προεκλογική συγκέντρωση να καταγράψω το κλίμα στον ΣΚΑΪ και την επομένη ήμερα ότι θα πάω στη συγκέντρωση του Κιλιτσντάρογλου».

Το μήνυμα του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για την Ελλάδα και τον Κυριάκο Μητσοτάκη, που δημοσιεύεται σήμερα Παρασκευή στην «Καθημερινή», ήταν επιδίωξη του ίδιου του Τούρκου προέδρου ο οποίος κάλεσε τον Μανώλη Κωστίδη για να του μιλήσει, αποκάλυψε ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ στην Κωνσταντινούπολη.

«Είχε διάθεση να μιλήσουμε»

Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν

«Είχε διάθεση να μιλήσουμε και μάς προκάλεσε εντύπωση… Πήγαμε χθες σε τρεις προεκλογικές συγκεντρώσεις, και στις τρεις ήμουν πολύ κοντά, ήμουν μπροστά με άλλους συναδέλφους. Συγκεντρώνονται όλοι οι βουλευτές αρχίζει το τραγούδι του (”Εμείς τον αγαπάμε πολύ”) και κάποια στιγμή βλέπω να βάζει το χέρι στο στήθος και να χαιρετά προς τη δική μας πλευρά. Μια συνάδελφος λέει: ”εσένα χαιρετάει”. Λέω, αποκλείεται, είχε πίσω μου 20.000 κόσμο. Τον χαιρέτησα κι εγώ, εφόσον οι συνάδελφοι μου επιβεβαίωσαν ότι χαιρετάει εμένα. Χαιρετηθήκαμε, και μού κάνει νόημα ”πίσω”. Δηλαδή όταν τελειώσουμε ”έλα πίσω”. Εγώ εκεί κατάλαβα ότι ενδεχομένως θέλει να πει και κάτι» τόνισε ο Μανώλης Κωστίδης.

«Πάω προς τα πίσω, δεν μου επέτρεπαν αρχικά οι αστυνομικοί (…) βρεθήκαμε στο χώρο… τον ρώτησα έχουμε εκλογές και Ελλάδα και Τουρκία, και εκεί προέκυψε το μήνυμα για την Ελλάδα και για τον Μητσοτάκη» πρόσθεσε.

«Ήταν πολύ ωραία συνομιλία, σε εντελώς αυθόρμητο κλίμα, εγώ πήγα πίσω απλά για να τον χαιρετήσω. Είναι αισιόδοξος, αυτός και οι συνεργάτες του για τις εκλογές» σημείωσε ο Μανώλης Κωστίδης. «Θα νικήσουμε, οι συγκεντρώσεις αυτό δείχνουν, αυτήν την επιθυμία δείχνει ο λαός, το βλέπετε και εσείς» είπε στον δημοσιογράφο του ΣΚΑΪ ο Ερντογάν.

«Οι περιοχές όπου πήγαμε είναι τα κάστρα του Ερντογάν, αλλά οι οπαδοί του τον λατρεύουν. Προσωπολατρία. Χωρίς τον Ερντογάν δεν υπάρχει το κόμμα. Αυτός και μόνο. Είναι δικό του όλο. Ανεβαίνει με το τραγούδι του και αποχωρεί με το τραγούδι του» σχολίασε κλείνοντας ο Μανώλης Κωστίδης.