Στον τάκο του MasterChef από την ίδια την ομάδα τους, την κόκκινη βρέθηκαν ο Γιώργος Πορφύρης, η Γιώτα Λιοσπερίτη και ο Γιάννης Χατζίνας στο επεισόδιο που παρακολουθήσαμε στους τηλεοπτικούς μας δέκτες το βράδυ της Παρασκευής (24/2) μέσα από το πρόγραμμα του STAR. Αυτό συνέβη μιας και η κόκκινη ομάδα ηττήθηκε από την μπλε στην τελευταία ομαδική δοκιμασία του ριάλιτι μαγειρικής.

Έχοντας το πλεονέκτημα να δώσει ασυλία σε έναν παίκτη της ηττημένης ομάδας, η αρχηγός των Μπλε, Πωλίνα Βετσίνοβα αποφάσισε μαζί με αρκετά μέλη της ομάδας να την προσφέρει στον Αλέξανδρο Αντωνελάκη που έφτιαξε το καλύτερο πιάτο της κόκκινης ομάδας μαζί με την Μαρία Ματσούκαρου. Απόφαση που έφερε κρίση στις σχέσεις των δύο ομάδων, καθώς διαφώνησαν με αυτή αρκετά από τα μέλη της ηττημένης ομάδας, τη Μαρία μάλιστα να εμφανίζεται έξαλλη. «Είναι ηλίθια η κοπέλα, θέλω να της ρίξω μπουνιά» ακούστηκε να λέει και έπειτα στην προσωπική της συνέντευξη συνέχισε να ρίχνει τα… πυρά της.

Οι εντάσεις και τα καρφιά, όμως, δεν σταμάτησαν στη Μαρία. Τη σκυτάλη πήρε και η Στέλλα Κατσέ που αποφάσισε να «κάψει» τον συμπαίκτη της, Παύλο Λούλη μιλώντας στην κάμερα του MasterChef. «Είναι σκατόψυχος, νευρικός και με πολύ κακό τρόπο» ξεκίνησε και στη συνέχεια «Δηλαδή αυτοί είναι οι μάγειρες και εμείς τα τσουτσέκια» ανέφερε μεταξύ άλλων.

Δεν ήταν, όμως, μόνο η Στέλλα, με τον Παύλο να βρίσκεται στο στόχαστρο και άλλων διαγωνιζόμενων.

Τον τελευταίο καιρό ο Αλέξανδρος έχει απομακρυνθεί από τον Παύλο, αν και ήταν μαζί από τις auditions. Όπως είπε, η κακή του συμπεριφορά μες το σπίτι, τον ανάγκασε να πάρει αυτήν την απόφαση, ενώ πρόσθεσε με νόημα: «Δεν γουστάρω τους μισογύνηδες, ίσως παίζει και ανάμεσά μας».

Αρνητικά σχόλια για τον χαρακτήρα του Παύλου έκαναν στις κάμερες και ο Γιάννης με τον Δημήτρη.

Πιάτο αντιγραφής με έμφαση στις λεπτομέρειες – Ελάφι με πιπέρι μιγιονέτ από τον Αλέξανδρο Κοσκινά

Οι τρεις chef κριτές του MasterChef, Σωτήρης Κοντιζάς, Πάνος Ιωαννίδης και Λεωνίδας Κουτσόπουλος υποδέχθηκαν στην κουζίνα του διαγωνισμού τον πεπειραμένο chef Αλέξανδρο Κοσκινά, ο οποίος παρουσίασε ένα πιάτο αντιγραφής που απαιτούσε μεγάλη προσοχή στα βήματα της συνταγής.

Ο καλεσμένος ετοίμασε ελάφι με πιπέρι μινιονέτ, κάστανο στιφάδο, λαγόχορτο με καπνιστό κρεμμύδι και σάλτσα από κόκκινο κρασί και σοκολάτα.

Αποχώρησε με δάκρυα λόγω λαθών και σκόρπισε θλίψη στον εξώστη

Έτσι, οι τρεις υποψήφιοι προς αποχώρηση διαγωνιζόμενοι προσπάθησαν όσο περισσότερο να διατηρήσουν τη θέση τους στο MasterChef. Για έναν ή μία, όμως, αυτή έμελλε να είναι και η τελευταία φορά που θα μαγείρευε στην κουζίνα του ριάλιτι του STAR. Αμέσως μετά την δοκιμή των τριών πιάτων, λοιπόν οι κριτές ήταν έτοιμοι να ανακοινώσουν το όνομα του παίκτη που θα αποχωρούσε και αυτό δεν ήταν άλλο από… Γιάννης Χατζίνας, ο οποίος και είχε αρκετά λάθη στο πιάτο του.

Ο Γιώργος Πορφύρης, όπως ήταν αναμενόμενο, λόγω της εμπειρίας του στις κουζίνες, συγκέντρωσε την υψηλότερη βαθμολογία (30 βαθμούς) κι ανέβηκε πρώτος στον εξώστη.

Με έναν βαθμό λιγότερο 23 έναντι 24, η προσπάθεια του Γιάννη ήταν η πιο αδύναμη κι έτσι είναι αυτός που αποχώρησε από το MasterChef 2023 και έμεινε εκτός 20άδας.

«Παίξαμε και χάσαμε. Τι να κάνουμε, έτσι είναι αυτά. Είναι ένα παιχνίδι. Δεν μπορώ να γυρίσω και να κοιτάξω στον εξώστη γιατί δεν μπορώ να κρατηθώ» τόνισε, μέσα σε όλα, ο πρώην παίκτης του MasterChef βουρκωμένος κατά την αποχώρηση του έχοντας πλημμυρίσει θλίψη τον εξώστη και τους καλούς του φίλους.

Πριν αποχωριστεί οριστικά τις κουζίνες του διαγωνισμού μαγειρικής, φανερά συγκινημένος, ευχαρίστησε τους κριτές για τη γνωριμία, καθώς και τον Δημήτρη με τον Βαγγέλη, που τον βοήθησαν στη δοκιμασία κι ας μην τα κατάφερε.

Ο ίδιος δεν έκρυψε την απογοήτευσή του για τον Moto Moto, ο οποίος ήταν ο μοναδικός που δεν του ευχήθηκε «καλή επιτυχία».

«Να ευχαριστήσω και τον Νίκο που δεν ευχήθηκε σε κανέναν μας καλή επιτυχία», είπε απευθυνόμενος στον Moto Moto.

«Τον συγκεκριμένο τον ευχαρίστησα προσωπικά. Θα γελάσω πολύ όταν θα φύγει, βλέποντάς τον από τον καναπέ. Αλλά ξέρω ότι έχω μέσα στο παιχνίδι ανθρώπους που θα φροντίσουν, για να φύγουν τέτοια άτομα παρείσακτα», πρόσθεσε στη συνέχεια μιλώντας στις κάμερες.

Ο Γιώργος Πορφύρης μπορεί να ήταν ο μεγάλος θριαμβευτής της αναμέτρησης, έμεινε ωστόσο με μισή χαρά, αφού αποχαιρέτησε τον άνθρωπο με τον οποίο έχει έρθει πιο κοντά μες το παιχνίδι.

«Κύριε Πορφύρη πιο πολύ θα μου λείψεις εσύ», του είπε ο Γιάννης και τον έκανε να κλάψει.

«Πλήγμα για την παρέα μας», τόνισε στις δηλώσεις του ο Πορφύρης.