Αριστοτέλης, Νικήτας και Παύλος ήταν οι τρεις υποψήφιοι προς αποχώρηση καθώς είχαν τα τρία χειρότερα πιάτα στο τεστ Δημιουργικότητας. Στο επεισόδιο της Τρίτης (21/2) στο MasterChef είδαμε τον πρώτο να ηττάται κατά κράτος στη μάχη του με τους άλλους δύο αλλά και σε εκείνη απέναντι στο μαντολίνο, με το οποίο έπρεπε να κόψει το παντζάρι, που ήταν το κύριο συστατικό στο πιάτο αντιγραφής. Το μαρτύριό του στην προσπάθειά του να χρησιμοποιήσει τη συγκεκριμένη συσκευή κοπής παραλληλίστηκε μάλιστα με χιούμορ από τον Γιώργο Πορφύρη. «Αυτή η σχέση μεταξύ Αριστοτέλη και μαντολίνου είναι σαν του Facebook το “είναι περίπλοκο” – Ένας από τους δυο δεν το ξέρει».

Η δεύτερη ευκαιρία να διεκδικήσει την παραμονή του στον διαγωνισμό ήταν απέναντι στην εισβολέα Μαρία Λαζαρίδου, η επανεμφάνιση της οποίας άφησεαρκετούς παίκτες με το στόμα ανοιχτό λόγω της εκθαμβωτικής της εμφάνισης.

Ο παλιός Γιώργος Πορφύρης… χτύπησε και πάλι στο επεισόδιο κάνοντας λόγο για γύπες μέσα στο παιχνίδι κι ανέφερε σε έντονο ύφος: «Ξεκολλάτε ρε μ…ς, έλα. Ξεκολλάτε, θα νευριάσω».

Κάποιοι πάντως δεν χάρηκαν που την είδαν και κυρίως οι γυναίκες. «Δεν ξέρω πώς το ένιωσα αυτό, σίγουρα δεν μου άρεσε», είπε όλο νόημα η Μαρία Λαζαρίδου.

Ο Αριστοτέλης δήλωσε ικανοποιημένος από το πιάτο του, την κρέμα κουνουπίδι με παναρισμένες σωτέ γαρίδες με κάρυ, χώμα και τσιπς προσούτο και σάλτσα εσπεριδοειδών. Η Μαρία από την άλλη έφτιαξε μια σούπα θαλασσινών με γαρίδα και λαχανικά και crispy προσούτο, δηλώνοντας ικανοποιημένη από την παρασκευή της. «Δεν υπάρχει αδύναμο στοιχείο στο πιάτο μου. Έχω δοκιμάσει τα πάντα», είπε η «εισβολέας» στον Σωτήρη Κοντιζά.

«Μαρία η ποδιά είναι δική σου!» είπε ορθά κοφτά ο Λεωνίδας Κουτσόπουλος. Έτσι, δύο σεζόν μετά, η Μαρία Λαζαρίδου επέστρεψε στον τηλεοπτικό διαγωνισμό μαγειρικής.

«Απογοήτευση, στεναχώρια, ξενέρωμα… », ήταν τα πρώτα σχόλια του Αριστοτέλη μετά την ήττα του.

Κλείνοντας αναφέρθηκε και στην 12χρονη κόρη του, την Αναστασία. «Μπορεί να μην κράτησα την υπόσχεση αυτή στο 100%, προσπάθησα όμως για ένα όνειρο κι αυτό θα ήθελα να κάνει κι αυτή αύριο-μεθαύριο για να τη στηρίξω και να είμαι δίπλα της. Ευελπιστώ να είναι περήφανη!», είπε συγκινημένος.

Αφού του πήρε την ποδιά από τα χέρια του, πήγε στο σπίτι για να γνωρίσει τους συμπαίκτες της.

Το καλωσόρισμα δεν ήταν και τόσο θετικό, με τους περισσότερους να «παγώνουν» και να κατεβάζουν μούτρα βλέποντας την Μαρία.

«Και πέφτει ένα ψυχρό κλίμα λες και μπήκε ο Βόλντεμορτ στο σπίτι!» ακούγεται να λέει ο Άγγελος.

Οι πιο πολλοί από τους παίκτες δυσαρεστήθηκαν όταν είδαν την πόρτα να ανοίγει και να μπαίνει η Μαρία αντί του Αριστοτέλη με τον οποίο είχαν δεθεί.

«Είμαι έτοιμη για την πρώτη μου ομαδική, ελπίζω να βοηθήσω την ομάδα αν και δεν ξέρω ούτε τα ονόματά τους. Ελπίζω να κερδίσουμε και να μη χρειαστεί να ψηφιστούμε γιατί σίγουρα θα με ψηφίσουν» είπε η Μαρία στην κάμερα του MasterChef.