Αριστοτέλης, Νικήτας και Παύλος ήταν οι τρεις υποψήφιοι προς αποχώρηση καθώς είχαν τα τρία χειρότερα πιάτα στο τεστ Δημιουργικότητας, με τους συμπαίκτες τους από τον εξώστη να τους στηρίζουν στο επεισόδιο της Τρίτης (21/2), «δείχνοντας» έτσι τα νέα στρατόπεδα που έχουν σχηματιστεί στο MasterChef 2023.

Παναγιώτης, Ηλίας, Μότο Μότο κι Άγγελος βρέθηκαν πάνω από τον Παύλο με τους υπόλοιπους να είναι πάνω από τον Νικήτα και τον Αριστοτέλη. «Ο Αλέξανδρος έχει έρθει με εμάς πλέον. Κατάλαβε ότι οι συγκεκριμένοι τύποι δεν κάνουν», σχολίασε ο Κωνσταντίνος. «Ο Αλέξανδρος είναι με τον Παναγιώτη και τον Παύλο πολύ κοντά πριν μπούμε στο παιχνίδι… Προφανώς κάτι διέκρινε. Δεν είναι παιδάκι ο Αλέξανδρος. Για να είδε κάτι τέτοιο ήταν κάτι σοβαρό και μετράει η άποψή του κι ο λόγος του. Μπορεί και πριν έρθει ο Ηλίας να είχε γίνει κάτι με τον Παύλο…», σχολίασε ο Γιάννης.

«Γενικά η συμπεριφορά του Παύλου βγάζει κάποια νεύρα στο σπίτι, μιλάει λίγο άσχημα σε φάσεις που δε χρειάζεται. Να βρίζεις τώρα χάνοντας στο μπάσκετ και να μη βρίσκεις γάλα να πιεις και το έκανε η Γιώτα πατισερί… Λίγο ακραίος!», συμπλήρωσε ο διαγωνιζόμενος.

Ο Αριστοτέλης κι η… περίπλοκη σχέση του με το μαντολίνο

Ένας από τους υποψήφιους που βρέθηκε να μαγειρεύει στη δοκιμασία αποχώρησης το πιάτο με παντζάρι ήταν κι ο Αριστοτέλης.

Στο πιάτο αντιγραφής, οι υποψήφιοι έπρεπε να κόψουν το παντζάρι με ένα μαντολίνο, ένα σκεύος που δυσκόλεψε πολύ τον συγκεκριμένο διαγωνιζόμενο και του «έφαγε» χρόνο.

Οι συμπαίκτες του προσπάθησαν να τον βοηθήσουν να το φτιάξει για να βγει σωστά και το πιάτο, ωστόσο δεν μπορούσε να τα καταφέρει. «Αυτή η σχέση μεταξύ Αριστοτέλη και μαντολίνου είναι σαν του Facebook το “είναι περίπλοκο”. Ένας από τους δυο δεν το ξέρει!», σχολίασε με χιούμορ ο Γιώργος Πορφύρης. «Έγραψε ο Αριστοτέλης “In a relationship with mandolino” και το μαντολίνο του έκανε dislike», συμπλήρωσε.

Στη συνέχεια οι συμπαίκτες του σχολίασαν ότι ο Αριστοτέλης δεν άκουγε τίποτα και συνέχιζε να χάνει χρόνο. Από την άλλη ο Νικήτας το είχε «βρει» καλύτερα.

Σε κάποια στιγμή ο Αριστοτέλης εκνευρίστηκε πολύ, με τους φίλους του να μην τον αναγνωρίζουν. Η προσπάθεια του παίκτη να φτιάξει το μαντολίνο άφησε άφωνο ακόμα και τον Σωτήρη Κοντιζά. Σε μια προσπάθεια να στηρίξει τον συμπαίκτη του, ο Νικήτας του έδωσε το δικό του μαντολίνο, με τον Αριστοτέλη να μην ξέρει αν αυτό επιτρέπεται.

Ο Μότο Μότο τώρα… απαθής μπροστά στο «μαρτύριο» του Αριστοτέλη, αποκάλυψε τον παίκτη που τον φοβίζει και δεν ήταν άλλος φυσικά από τον Γιάννη, με τον οποίο φάνηκε από τα προηγούμενα επεισόδια πως έχει… εμμονή. «Παιδιά δε θα πιστέψετε τι είδα; Του έφευγαν τα σάλια του άλλου και του έτρεχαν εδώ πέρα… του Γιάννη», είπε, προσθέτοντας: «Δεν ξέρω, φοβάμαι πάρα πολύ τον Γιάννη! Κοπάναγε τα σίδερα, τσίριζε του είχαν βγει τα μάτια…. νιώθω ότι κουβαλάει μεγάλη τρέλα και θυμό μέσα και φοβάμαι μήπως ξεσπάσει άσχημα. Έχω αποστασιοποιηθεί πολύ από τον Γιάννη, φοβάμαι!».

Αν και το πιάτο, λοιπόν, έμοιαζε εύκολο με πρώτη ματιά, δυσκόλεψε αρκετά τον Παύλο, τον Αριστοτέλη και τον Νικήτα.

Τη χειρότερη επίδοση από τους τρεις παίκτες, είχε σύμφωνα με την κριτική επιτροπή ο Αριστοτέλης.