Νέα εβδομάδα στο MasterChef, νέος «εισβολέας» ή πιο σωστά, «νέα»! Στο επεισόδιο της Τρίτης (21/2), στον διαγωνισμό μαγειρικής ήρθε για να διεκδικήσει τη θέση του Αριστοτέλη η Μαρία Λαζαρίδου!

Αριστοτέλης, Νικήτας και Παύλος ήταν οι τρεις υποψήφιοι προς αποχώρηση καθώς είχαν τα τρία χειρότερα πιάτα στο τεστ Δημιουργικότητας, με τον πρώτο να τα κάνει… μαντάρα στο πιάτο με το παντζάρι. Μαρτύρησε να το κόψει χρησιμοποιώντας το μαντολίνο – «Αυτή η σχέση μεταξύ Αριστοτέλη και μαντολίνου είναι σαν του Facebook το “είναι περίπλοκο” – Ένας από τους δυο δεν το ξέρει», σχολίασε με χιούμορ ο Πορφύρης – και ηττήθηκε από τους άλλους δύο, διεκδικώντας μια ακόμη ευκαιρία παραμονής απέναντι στην Μαρία Λαζαρίδου που συμμετείχε από το MasterChef 5 και είχε εντυπωσιάσει με τις μαγειρικές της ικανότητες.

Μάλιστα άμα τη εμφανίσει της, αρκετοί παίκτες έμειναν με το στόμα ανοιχτό λόγω της εκθαμβωτικής της εμφάνισης.

Ο Γιώργος Πορφύρης αντέδρασε με αυτήν την συμπεριφορά κι ανέφερε σε έντονο ύφος: «Ξεκολλάτε ρε μ…ς έλα. Ξεκολλάτε, θα νευριάσω. Έχουμε φουλ γύπες στο μαγαζί, οπότε είναι καθαρά πώς το βλέπεις. Μία όμορφη παρουσία μπαίνει στο σπίτι και μαγείρισσα ή ένας παλιός, καλός παίκτης».

Κατά την είσοδό της, η Μαρία παρατήρησε και κάποια παράξενα βλέμματα, μεταξύ των άλλων.

«Μπαίνοντας και βλέποντας όλα αυτά τα παιδιά, αισθάνθηκα πως κάποιοι δεν χάρηκαν που με είδαν, κυρίως οι γυναίκες. Δεν ξέρω πώς το ένιωσα αυτό, σίγουρα δεν μου άρεσε», είπε όλο νόημα η Μαρία Λαζαρίδου.

Αριστοτέλης ή Μαρία; Ποιος συνεχίζει στον διαγωνισμό;

Ο Αριστοτέλης δήλωσε ικανοποιημένος από το πιάτο του, την κρέμα κουνουπίδι με παναρισμένες σωτέ γαρίδες με κάρυ, χώμα και τσιπς προσούτο και σάλτσα εσπεριδοειδών. Η Μαρία από την άλλη έφτιαξε μια σούπα θαλασσινών με γαρίδα και λαχανικά και crispy προσούτο, δηλώνοντας ικανοποιημένη από την παρασκευή της. «Δεν υπάρχει αδύναμο στοιχείο στο πιάτο μου. Έχω δοκιμάσει τα πάντα», είπε η «εισβολέας» στον Σωτήρη Κοντιζά.

Η Μαρία δήλωσε αγχωμένη για το αν το πιάτο της την επιστρέψει στο σπίτι του MasterChef, αλλά κι ότι ο Αριστοτέλης της φάνηκε αρκετά συμπαθής.

Ο Σωτήρης Κοντιζάς σχολίασε ότι και τα δύο πιάτα ήθελαν περισσότερο αλάτι. «Όξινη σάλτσα, όχι καλές γαρίδες, άγευστος πουρές… Μαρία η ποδιά είναι δική σου!» είπε ορθά κοφτά ο Λεωνίδας Κουτσόπουλος. Έτσι, δύο σεζόν μετά, η Μαρία Λαζαρίδου επιστρέφει στον τηλεοπτικό διαγωνισμό μαγειρικής.

«Απογοήτευση, στεναχώρια, ξενέρωμα… », ήταν τα πρώτα σχόλια του Αριστοτέλη μετά την ήττα του. «Είμαι πολύ χαρούμενη. Ήμουν σίγουρη για τον εαυτό μου…. Είμαι εδώ. Πιστεύω ότι θα χαράξω άλλη μια πορεία στο MasterChef, καλή για εμένα!», είπε η Μαρία για τη νίκη της.

Ο Λεωνίδας Κουτσόπουλος σχολίασε στον Αριστοτέλη το γεγονός ότι έβαλε πολλή ζάχαρη στη σάλτσα του με αποτέλεσμα να είναι σαν σιρόπι, ενώ σχολίασε και τις υπόλοιπες αστοχίες του.

Ο παίκτης που αποχώρησε ευχαρίστησε τους σεφ για την ευκαιρία που του έδωσαν, χαρακτηρίζοντας το παιχνίδι «μεγάλο σχολείο», πιο δύσκολο από ό,τι περίμενε.

Κλείνοντας αναφέρθηκε και στην 12χρονη κόρη του, την Αναστασία. «Μπορεί να μην κράτησα την υπόσχεση αυτή στο 100%, προσπάθησα όμως για ένα όνειρο κι αυτό θα ήθελα να κάνει κι αυτή αύριο-μεθαύριο για να τη στηρίξω και να είμαι δίπλα της. Ευελπιστώ να είναι περήφανη!», είπε συγκινημένος.