Ο Φοίβος Παπακώστας, ο αδίστακτος αλλά και πολύ πονεμένος Μίλτος από τη σειρά «Αυτή νύχτα μένει», μίλησε στη Ναταλία Γερμανού και το «Καλύτερα δε γίνεται!» για τις δυσκολίες του ρόλου του, τα θεατρικά σχέδιά του και την παράσταση που θα συμμετέχει αλλά και τα όσα συμβαίνουν το τελευταίο διάστημα στο χώρο της Τέχνης.

«Είχα πολύ σκληρές σκηνές και με τον πατέρα και τη μητέρα. Η δυσκολία των σκηνών με τον Γιάννο Περλέγκα, που τον ευχαριστώ για τη συνεργασία γιατί είναι ένας εντιμότατος ηθοποιός, κυμαινόταν περισσότερο στο πόσο περιγραφικοί θα είμαστε στη βία ή εάν η βία θα προκύπτει μέσα από τη σχέση τους. Ήταν δύσκολες οι σκηνές και είχαμε πολύ λίγο χρόνο και αυτό είναι το εξαιρετικό με την τηλεόραση, ότι πρέπει να καλύψεις ταχύτητες μεγάλες με πολύ σημαντικές σκηνές σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα. Θα έλεγα ότι με τη μητέρα ήταν οι πιο δύσκολες σκηνές», είπε χαρακτηριστικά ο Φοίβος Παπακώστας.

Αυτή η νύχτα μένει

Πως πήρε τις πληροφορίες για τη δεκαετία του ’80; «Είναι η γενιά των γονιών μου, μέσα από φωτογραφίες, ντοκιμαντέρ, ιστορίες ανθρώπων, με φαντασία, είναι μια εποχή που έχει πολύ αρχείο για μελέτη, το βιβλίο του Θάνου Αλεξανδρή που τα λέει όλα και πολύ περισσότερα».

Σύμφωνα με την ιστορία, ο Μίλτος μετά τα όσα έκανε φυγαδεύτηκε από τον πατέρα του στη Θεσσαλονίκη αλλά όπως αποκάλυψε η Ναταλία Γερμανού, ο Μίλτος θα γυρίσει κάποια στιγμή και θα ξαναμπλέξει.

Οι καταιγιστικές εξελίξεις στα δύο τελευταία επεισόδια, 16 και 17 Φεβρουαρίου, έδωσαν στη Νύχτα την πρώτη θέση με 18,7% στο σύνολο του πληθυσμού και τους άνδρες ηλικίας 25-44 να ψηφίζουν Νύχτα σε ποσοστό 19,1%. 1.425.000 τηλεθεατές συντονίστηκαν έστω για ένα λεπτό στη σειρά που δίνει ρυθμό στις νύχτες μας.