Ταραχές προκλήθηκαν στο Survivor με τον Σώζωνα Παλαίστρου Χάρου να μπαίνει στο παιχνίδι καθώς άμα τη εμφανίσει του ξύπνησαν μνήμες από την έντονη κόντρα που είχε με την Εύη Σαλταφερίδου. Αυτό μάλιστα αποτυπώθηκε για ακόμα μία φορά την ώρα της ψηφοφορίας.

Στο αγώνισμα ασυλίας της Κυριακής (29/1) οι μπλε ήταν οι εκείνοι που δέχθηκαν την ήττα κι έπρεπε να ψηφίσουν έναν παίκτη από την ομάδα τους προς αποχώρηση. Την στιγμή που οι κόκκινοι ήταν απλά παρατηρητές στο συμβούλιο του νησιού στο Survivor, οι μπλε έριξαν στον τάκο τον Κρις Σταμούλη, ο οποίος τόνισε ότι είναι μέσα στο παιχνίδι μόνο μία εβδομάδα.

Βέβαια, το σκηνικό επαναλήφθηκε και στο επεισόδιο της Δευτέρας (30/1), στο δεύτερο αγώνισμα ασυλίας, αφού οι μπλε δέχθηκαν για άλλη μια φορά συντριπτική ήττα κι οι κόκκινοι έχουν ανοίξει αρκετά την ψαλίδα στο σκορ.

Η ομάδα άρχισε να αναλύει τι πάει στραβά στο εσωτερικό της μπροστά στον Γιώργιο Λιανό με τον Σπύρο Μαρτίκα να βρίσκει για άλλη μια φορά την ευκαιρία να ρίξει τις φιτιλιές του.

«Είστε αποκομμένοι τελείως, δεν υπάρχει λογική μας τρελάνατε με αυτό που είδαμε σήμερα» είπε στους αντιπάλους με τους δεύτερους να σπεύδουν να υπερασπιστούν την ομάδα τους.

Στο συμβούλιο του νησιού οι μπλε ήρθαν ξανά στην δύσκολη θέση να ψηφίσουν έναν παίκτη της ομάδας τους προς αποχώρηση και τελικά κατέληξαν ότι μία από αυτές θα ήταν η Εύη Σαλταφερίδου, τόσο λόγω των δηλώσεών της όσο και των επιδόσεών της που έχουν αρχίσει να πέφτουν σε μεγάλο βαθμό. Ο τρίτος υποψήφιος προς αποχώρηση είναι ο Κώστας Αναγνωστόπουλος, ο οποίος δεν αποδίδει καθόλου αγωνιστικά.

Ο Κώστας δήλωσε πως το περίμενε, δεν υπάρχουν κλίκες και τον ψήφισαν και φίλοι του. «Με ψήφισαν φίλοι μου γιατί δεν φέρνω νίκες, δεν έχουν καταλάβει τίποτα οι απέναντι» είπε παραδεχόμενος πως είναι δικαίως υποψήφιος.

Και μιας ο λόγος πιο πάνω για τον Σπύρο Μαρτίκα που έριξε «αλάτι» στις πληγές των Μπλε και το «χαίρεται», ο μέγας ιντριγκαδόρος φαρμακοποιός βρήκε νέο στόχο για κράξιμο. Ο master of puppets βαρέθηκε να ασχολείται με τους Κόκκινους και αποφάσισε να βρει τι δεν πάει καλά στους Μπλε και να το αναλύσει στο επεισόδιο της Δευτέρας (30/1). Μυρίστηκε τις προθέσεις του Νίκου Γκότση και τον πετσόκοψε. «Εντυπωσιακοί οι Μπλε. Είναι τόσο προβλέψιμοι. Ενοχλούνται που καταλαβαίνουμε τόσο εύκολα ό,τι κάνουν, που ακούνε τις αλήθειες από την ομάδα μας. Παίζοντας σοβαρά αυτό το παιχνίδι, δεν μπορείς να γυρίσεις την πλάτη σε προθέσεις κι όταν κάποιος μιλά για ομαδικότητα και κοιτά το ατομικό του συμφέρον. Δεν μπορείς να γυρίσεις την πλάτη στον Ηλία Γκότση, που άλλα λέει κι άλλες είναι οι πράξεις του. Άλλα θέλει να πουλήσει στον κόσμο κι άλλα κάνει απροκάλυπτα στην ομάδα και για τον εαυτό του». Από την άλλη ο Ηλίας Γκότσης είδε σχέδιο πίσω από όλες τις κινήσεις του Μαρτίκα στο Κυριακάτικο συμβούλιο του Survivor.