Στο επεισόδιο της Τρίτης (6/12) του GNTM οι top 7 στάθηκαν απέναντι από τον Τάσο Σοφρωνίου και τον Γιώργο Καράβα και περίμεναν να ακούσουν ποιο ήταν το «σενάριο» της νέας φωτογράφισης.

Το concept θα θύμιζε χολιγουντιανές στιγμές των Golden Globes. Στο σετ βρισκόταν ένα ασανσέρ και τα μοντέλα καλούνταν, αφού το καλέσουν, να διαχειριστούν όποιο απρόσμενο prop έβρισκαν μέσα με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Η Μικαέλα ήταν εκείνη που πήρε τη δουλειά στην προηγούμενη φωτογράφιση κι έτσι έδωσε disadvantage σε δυο συμπαίκτριές τη.

Ποιες ήταν αυτές; Μύρια και Μαρίτα είχαν στη διάθεσή τους 2 λεπτά για να δώσουν το καλύτερο κλικ στον φωτογράφο, ενώ τα υπόλοιπα μοντέλα 3 λεπτά στη διάθεσή τους.

Όσο για τη Μικαέλα είχε στη διάθεσή της συνολικά 5 λεπτά, αν και ζήτησε να δώσει το advantage της στην κόρη της, Μάρα, κάτι που όπως ήταν φυσικό ήταν αδύνατον με τους κριτές και τις υπόλοιπες κοπέλες να αντιδρούν και να μην πιστεύουν στ’ αυτιά τους.

Άστραψαν και βρόντηξαν – «Θα της κοπεί ο αέρας της Μυκόνου… Καλή προσγείωση»

Μύρια και Μαρίτα δεν ξαφνιάστηκαν καθόλου από την απόφαση της Μικαέλα να δώσει σε εκείνες τα μειονεκτήματα στην δοκιμασία. Το ήξεραν από πριν και μαζί με τη Βικτώρια άστραψαν και βρόντηξαν νωρίτερα για τη συμπαίκτριά τους και στράφηκαν εναντίον της με τα σχόλιά τους.

«Και ξαφνικά η Μικαέλα θυμίζει σε όλες μας ότι θα δώσει τα disadvantages και σήμερα. Ξαφνικά έχει αποκτήσει ένα τουπέ κι ότι θα φτάσει τελικό κι άντε να φεύγουμε εμείς μια ώρα νωρίτερα. Έχει πόσες ημέρες που μιλά για αυτά τα disadvantages κι έχω βαρεθεί να την ακούω. Οι 9 στις 10 λέξεις έχουν να κάνουν με το disadvantage κι ότι θα το πάρουμε εμείς… Έξαλλη… Έχει μείνει ο αέρας της Μυκόνου και θα κοπεί σήμερα (σ.σ. από την προηγούμενη φωτογράφιση στο νησί)». Η Μύρια είπε: «Το ένα από τα disadvantages θα είμαι εγώ γιατί της είχα δώσει… Το νιώθω».

«Αχ και να πάρει την καλύτερη φωτογραφία τι έχει να γίνει. Έτσι θες; Disadvantage. Κάνεις μπάνιο; Disadvantage. Η Μικαέλα κάτι έχει πάθει με τα disadvantages. Είναι πόσο χρονών και κάνει λες κι είναι 18… Γενικά η κατάσταση είναι αφασία» ανέφερε η Μαρίτα από τη μεριά της στο GNTM. «Οι άνθρωποι που είναι ταπεινοί, φτάνουν ψηλά και το αφήνω εδώ. Αυτό που έχω να ευχηθώ στην Μικαέλα είναι καλή προσγείωση και τα λέμε στον τελικό» πρόσθεσε η Βικτώρια.

Επιστροφές-καταστροφές στο reality μόδας – «Πάγωσε» το χαμόγελο των μοντέλων

Τα επτά κορίτσια που παρέμειναν στο GNTM δέχτηκαν μια «δυσάρεστη» έκπληξη στη συνέχεια.

Όσο εκείνες πραγματοποιούσαν τη φωτογράφιση αποχώρησης, οι έντεκα κοπέλες που είχαν αποχωρήσει από το φετινό διαγωνισμό, διεκδικούσαν τη θέση τους πίσω στο σπίτι.

Οι ίδιες θα πόζαραν για το ίδιο concept με τις άλλες εφτά αλλά με διαφορετικά props κι οι κάτοχοι των δύο καλύτερων φωτογραφιών θα εξασφάλιζαν τη θέση τους στο σπίτι, ύστερα από ψηφοφορία των 11 μεταξύ τους.

Όταν η φωτογράφιση των top 7 ολοκληρώθηκε, τα μοντέλα βρέθηκαν και πάλι απέναντι από τη Mary Vitinaros και τον Χρήστο Μπίρμπα.

Η model instructor και ο coach ανακοίνωσαν κάτι που τις ξάφνιασε και τις περισσότερες τις έφερε σε δύσκολη θέση.

Τις ζήτησαν να ψηφίσουν τις δύο καλύτερες φωτογραφίες, αλλά όχι τις δικές τους, τονίζοντας πως τα κριτήρια πρέπει να είναι… μοντελικά!

Αν και αρχικά είχαν τις αντιρρήσεις τους, δεν μπόρεσαν να κάνουν κάτι διαφορετικό κι έτσι ψήφισαν.

Με την ολοκλήρωση της διαδικασίας, ο Χρήστος Μπίρμπας και η Mary Vitinaros είχαν τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας στα χέρια τους, ωστόσο δεν αποκάλυψαν τίποτα.

Αυτά τα μοντέλα επέστρεψαν – Η αντίδραση των κοριτσιών

Μετά το τέλος της φωτογράφισης τα εφτά μοντέλα πήγαν στο πλατό και περίμεναν τα σχόλια των κριτών για τις πόζες τους. Εκεί η Βίκυ Καγιά ζήτησε από τις κοπέλες να κλείσουν τα μάτια τους και να πάρουν βαθιά ανάσα, καθώς τις περίμενε μία έκπληξη.

Άκουσαν όμως κάποια βήματα και παραξενεύτηκαν. Όταν άνοιξαν τα μάτια τους είδαν τη Ραφαέλα και την Κάτια στο πλατό και κατάλαβαν πως είναι τα μοντέλα που επιστρέφουν στον διαγωνισμό μόδας.

Οι αντιδράσεις ήταν χαρακτηριστικές κι η αμηχανία που επικράτησε για ορισμένες διαγωνιζόμενες του GNTM ήταν κάτι παραπάνω από εμφανής. Βέβαια, λίγα λεπτά αργότερα και έπειτα από παρότρυνση των κριτών τις αγκάλιασαν και τις καλωσόρισαν στο GNTM 5.

Η Κάτια ζήτησε συγγνώμη για τον τρόπο που είχε αποχωρήσει, ενώ η Μικαέλα έδειξε δυσαρεστημένη που επέστρεψαν δύο κοπέλες. Μιλώντας στην κάμερα αποκάλυψε πως δε χάρηκε με τις επιστροφές τονίζοντας πως δεν έχει κάτι με τα κορίτσια, αλλά δε βρίσκει κάποιο νόημα σε αυτό που έγινε.