Προς την τελική ευθεία οδεύει ο φετινός κύκλος του GNTM και στο επεισόδιο της Δευτέρας (5/12) τα μοντέλα ετοίμασαν βαλίτσες και αναχώρησαν για Μύκονο! Η δοκιμασία αποχώρησης πραγματοποιήθηκε στο νησί των Ανέμων με τις υποψήφιες διαγωνιζόμενες να δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους.

Στην πρώτη δοκιμασία της φωτογράφισης, τα μοντέλα έπρεπε να ποζάρουν με διάθεση σε ρυθμούς ξέφρενου πάρτι σε παραλία της Μυκόνου. Guest star της δοκιμασίας ήταν οι τρεις κριτές Βίκυ Καγιά, Τάσος Σοφρωνίου και Γιώργος Καράβας, που έδιναν τον παλμό στο σετ. Οι κοπέλες έπρεπε να επιλέξουν από μόνες τους τη λήψη που πίστευαν πως ήταν η καλύτερη και και επιπλέον να αναδείξουν τη νικήτρια, η οποία κέρδισε ένα πολύ γενναιόδωρο reward.

Κατά κοινή ομολογία την πρώτη θέση κέρδισε η Μικαέλα.

Η παίκτρια με καταγωγή από την Σλοβενία απέδειξε για άλλη μια φορά ότι είναι ένα από τα φαβορί του φετινού GNTM. Αυτήν τη φορά κέρδισε την ασυλία και άρα τη θέση και στο επόμενο πλατό και στην τελική 7άδα του διαγωνισμού μόδας.

Η αλάνθαστη 50s φωτογράφιση της Μικαέλα

Μπορεί η Μικαέλα να είχε την ασυλία που της έδωσαν οι συμπαίκτριές της, αλλά δεν επαναπαύθηκε. Μπήκε στο σετ της 50s φωτογράφισης και έδωσε τον καλύτερό της εαυτό.

Οι κριτές συμφώνησαν πως όλες της οι πόζες ήταν αλάνθαστες.

Λίγα λεπτά αργότερα και η ίδια η Μικαέλα είπε πως ένιωσε πολύ όμορφα και κοκέτα κατά τη διάρκεια της πόζας, γι’ αυτό και χάρηκε τα «κλικ» της.

Αυτό το μοντέλο πήρε την καλύτερη φωτογραφία

«Δυο είναι τα top models που αυτή τη φορά έφεραν υπέροχες φωτογραφίες στο πλατό», είπε η Βίκυ Καγιά, η οποία στάθηκε απέναντι από τις top 8 του GNTM 5.

Οι φωτογραφίες που ξεχώρισαν ήταν της Μικαέλα και της Μαρίτας.

«Μικαέλα είσαι αξιοθαύμαστη γιατί είχες και την ασυλία, κι όμως αυτή η στιγμή σου ήταν μοναδική. Μαρίτα ήσουν και είσαι καταπληκτική. Και οι δύο είστε αξιοπρεπείς και σωστές», ήταν τα λόγια της κριτή και στη συνέχεια ανακοίνωσε πως τη δουλειά στο τέλος πήρε η Μικαέλα.

Στην αντίπερα όχθη το απογοητευτικό σετ της Μάρας και η άρνηση της Γεωργιάννας να συνεργαστεί με τον φωτογράφο τις έφεραν στο bottom 2. Η Γεωργιάννα τα «άκουσε» από του κριτές και είδε την πόρτα της εξόδου, αφού πρώτα εκτόξευσε κατηγορίες για «δολοπλοκίες» και προσποιητές αγκαλιές.

Τάσος Σοφρωνίου: «Εμένα αυτή η φωτογραφία με σοκάρει»

Δύσκολο βράδυ με ταχυπαλμία πέρασε και η Αλεξία Τράικο, η οποία δεν είχε την κατάλληλη πόζα και ουσιαστικά δεν είχε επαφή με τον φωτογράφο και στεκόταν απλά στον τοίχο. Ο Τάσος Σοφρωνίου δεν μάσησε τα λόγια του καθώς ξαφνιάστηκε με το άσχημο αποτέλεσμα:

«Το ξέρεις το “καλός στο εξώφυλλο, περίεργος στο περιεχόμενο;” Έχεις προηγούμενη εμπειρία και πήρες πιο εύκολα τα 4 ναι κι είσαι στις 8. Δεν ξέρω τι συμβαίνει, αλλά μπαίνετε μέσα και πραγματικά χάνετε την ουσία της προσωπικότητάς σας… Δεν θέλω να μιλήσω για τη φωτογραφία γιατί αυτή η φωτογραφία με σοκάρει. Είχες τοίχο, νερό, ένα σωρό πράγματα και σαν ένα πολύ φρέσκο κορίτσι θα μπορούσες να τα χρησιμοποιήσεις πολύ ωραία υπέρ σου. Στριμώχτηκες σε μία γωνία και σε έπιασε μία εμμονή να δείξεις τα ρούχα κι εκεί μπέρδεψες το concept της ιδέας της star με ένα κορίτσι, το οποίο πρέπει να διαφημίσει κάποια ρούχα και δεν ήταν καν καμπάνιας.

Αρχίζω και πιστεύω ότι το τόσο κανάκεμα κι η τόση πολλή προσοχή για να αποδώσετε, λειτουργεί αντίστροφα. Ειλικρινά εγώ είμαι σοκαρισμένος».

Ψυχρολουσία το πλατό και για την Αλεξία Τράικο.