Το ταξίδι έκπληξη, που είχε ανακοινώσει την προηγούμενη εβδομάδα η Βίκυ Καγιά, πραγματοποιήθηκε και τα κορίτσια του GNTM μαζί με τους κριτές ταξίδεψαν στην πανέμορφη Μύκονο.

Οι τρεις κριτές εξήγησαν στο επεισόδιο της Δευτέρας (5/12) στις διαγωνιζόμενες τις διαδικασίες που θα ακολουθούσαν στο νησί των Ανέμων κι η περιπέτειά τους ξεκίνησε από το Nammos Village με τα μοντέλα να ξεναγούνται σε έναν υπερχλιδάτο προορισμό, όπου οι οίκοι μόδας αφηγήθηκαν τις πιο μοδάτες ιστορίες. Στην πρώτη δοκιμασία τα μοντέλα του GNTM έπρεπε να φωτογραφηθούν σε party mood με τρομερό κέφι και τη διάθεση στα ύψη. Guest star στη φωτογράφιση ήταν οι ίδιοι οι κριτές, ενώ στο τέλος υπήρξε και μία επιβράβευση.

Για την φωτογράφιση αποχώρησης τα κορίτσια έπρεπε να κάνουν πόζες στην παραλία Nammos και σε τρία διαφορετικά σημεία της, αναδεικνύοντας το flair της εποχής των 50’s και φορώντας δημιουργίες του σχεδιαστή μόδας Βασίλη Ζούλια. Η δοκιμασία αποδείχθηκε πολύ απαιτητική ενώ τέσσερα μοντέλα απογοήτευσαν τους κριτές του GNTM, καθώς δεν ακολούθησαν καθόλου τις οδηγίες τους. Μάλιστα δεν έλειψαν κι οι αντιδράσεις ανάμεσα στις διαγωνιζόμενες τόσο για την επιβράβευση της προηγούμενης δοκιμασίας, όσο και για το πλεονέκτημα που περιείχε.

Το καλύτερο advantage που έχει δοθεί μέχρι στιγμής στον διαγωνισμό

Η Μύρια ήταν εκείνη που πήρε…τη δουλειά στην προηγούμενη φωτογράφιση κι έτσι στη δοκιμασία είχε ένα πάρα πολύ καλό advantage.

«Θα πάρεις τη φωτογραφία όταν σου πει ο φωτογράφος ότι την έχει. Επομένως έχεις στη διάθεσή σου όσο χρόνο θέλεις. Είναι πάρα πολύ σημαντικό αυτό. Είναι ένα τεράστιο εξαιρετικό πλεονέκτημα», είπε ο Γιώργος Καράβας.

Στη συνέχεια, της είπε πως θα πρέπει να επιλέξει την κοπέλα στην οποία θα δώσει το disadvantage. Εκείνη δε θα έχει στη διάθεσή της 3 λεπτά για τη λήψη, αλλά 90 δευτερόλεπτα για να πάει μια φωτογραφία στο πλατό.

Έδωσε το disadvantage στη Γεωργιάννα γιατί όπως είπε τη θεωρεί αδύναμη. Από την πλευρά της η Γεωργιάννα δήλωσε πως ήταν κάτι που περίμενε.

Το απογοητευτικό σετ της Μάρας και η άρνηση της Γεωργιάννας

Η Μάρα αν και μπήκε γεμάτη αυτοπεποίθηση στο σετ, οι πόζες που έδινε στον Αποστόλη Κουκουσά δεν ήταν εξίσου δυναμικές.

Το 19χρονο μοντέλο ειδικότερα, είχε πολύ άγχος κι αυτό αποτυπωνόταν και στις λήψεις του. Βλέποντας τον χρόνο να κυλάει εις βάρος της, η Βίκυ Καγιά επιχείρησε να της δείξει πώς πρέπει να στηθεί στον φακό.

«Εγώ ήθελα απλά εκείνη την ώρα να τους πω πως δε μ’ αρέσει να παίζω εκ του ασφαλούς. Νιώθω πως μέσα μου πρέπει να κάνω κάτι άλλο και δε θα παίξω εκ του ασφαλούς», ήταν τα σχόλια της Μάρας για το σετ της.

Οι κριτές παρατήρησαν στις περισσότερες διαγωνιζόμενες περίεργη συμπεριφορά, ενώ προβληματίστηκαν έντονα με τη μέτρια επίδοσή τους. Πιο πολύ όμως ενοχλήθηκαν με τη Γεωργιάννα, η οποία αρνήθηκε να συνεργαστεί με τον φωτογράφο κι έκανε τα δικά της.

Τα «άκουσε» η Γεωργιάννα από τους κριτές

Σε έναν ιδιαίτερο χώρο και όχι στο στούντιο, όπως συνέβαινε όλες τις άλλες φορές, θα αξιολογούνταν οι 8 διαγωνιζόμενες του GNTM 5.

Οι κριτές φώναξαν τη Γεωργιάννα να έρθει μπροστά και τη ρώτησαν για τη φωτογραφία της. Μόλις ολοκλήρωσε, τον λόγο πήρε ο Τάσος Σοφρωνίου, η κριτική του οποίου βασίστηκε στην έλλειψη χημείας που είχε η 21χρονη με τα playboys που φωτογραφήθηκαν μαζί της.

Στην κριτική επιτροπή δεν άρεσε επίσης το γεγονός ότι παράκουσε τις οδηγίες του φωτογράφου Αποστόλη Κουκουσά, για να κάνει τις πόζες που είχε στο μυαλό της με την ίδια να απολογείται εν συνεχεία στις κάμερες.

«Βλέπω αρκετά τεχνικά λάθη σε σχέση με το σώμα σου. Είναι όλο λάθος. Δεν υπάρχει διάδραση με το περιβάλλον», της είπε ο Γιώργος Καράβας.

Η Βίκυ Καγιά τη ρώτησε αν τσαντίστηκε με το disadvantage που της έδωσε η Μύρια, επειδή την θεωρεί αδύναμη παίκτρια. «Δε με πείραξε που μου το έδωσε, με πείραξε με αυτά που είπε, αλλά δεν κόλλησα εκεί πέρα. Δε θέλω να το σχολιάσω. Είναι ο τρόπος που το είπε», απάντησε η Γεωργιάννα με τη fashion expert να τονίζει πως η λήψη της αυτή αποδεικνύει ότι η Μύρια είχε δίκιο.

Μάρα ή Γεωργιάννα; Ποιο μοντέλο αποχώρησε;

Η ώρα της κρίσης έφτασε για τις 8 διαγωνιζόμενες με τη Βίκυ Καγιά να καλεί στο bottom 2 τη Μάρα και τη Γεωργιάννα.

Οι προσπάθειες τους ήταν πολύ κοντά κι έτσι το αποτέλεσμα κρίθηκε στις λεπτομέρειες. Τελικά η κοπέλα που πέρασε στην τελική 7αδα ήταν η Μάρα, προς ανακούφιση της μητέρας της, Μικαέλα, της οποίας η καρδιά πήγε να σπάσει μέχρι να ακούσει την ετυμηγορία των κριτών.

Αντίθετα, λίγο πριν από την τελική ευθεία, το μοντέλο που είχε τη χειρότερη λήψη κι αποχώρησε, ήταν η Γεωργιάννα, η οποία δεν άκουσε καθόλου καλά σχόλια για τη στάση του σώματός της και την έκφρασή της.

«Μου φαίνεται περίεργο, γιατί όντως πίστευα σε εμένα. Είχα βάλει στόχο την 5αδα. Μετά από εκεί θα ήμουν πολύ ευχαριστημένη», δήλωσε μετά την ανακοίνωση της απόφασης η Γεωργιάννα, τονίζοντας πως η Αλεξία Τ. θα είναι η επόμενη που θα βάλουν στο στόχαστρο η Μύρια με την παρέα της.

«Ουσιαστικά για να μείνει το σπίτι με τις δυνατές παίκτριες πρέπει να φύγει και η Αλεξία και η Coty δε μας τα λέει καλά τελευταία» είπε η Βικτώρια, επιβεβαιώνοντας το 21χρονο μοντέλο.

Πριν την αποχώρησή της, η Γεωργιάννα, σχολίασε πως με εξαίρεση την Αλεξία η αγκαλιά των υπόλοιπων κοριτσιών ήταν προσποιητή.