Η διασκέδαση και τα ταξίδια έλαβαν τέλος – τουλάχιστον προσωρινά – και οι παίκτες του Survivor επέστρεψαν στο επεισόδιο της Δευτέρας (30/5) στη σκληρή πραγματικότητα της επιβίωσης. Αγώνας ασυλίας τους περίμενε και Συμβούλιο του Νησιού. Αλλά και σκευωρίες και μοχθηρά σχέδια που αποκάλυψε ο ακοίμητος φρουρός του Survivor, Σπύρος Μαρτίκας.

Χωρίς να παραλείψει να θάψει τον αιώνιο εχθρό του Άρη Σοϊλέδη, λέγοντας πως πατάει επί πτωμάτων για να πάει στον τελικό επεκτάθηκε στο πώς εκμεταλλεύτηκαν ορισμένοι τη Βρισηίδα με απώτερο σκοπό να την ξαποστείλουν από το ριάλιτι.

«Ο Άρης έχει κάνει πολλά πατάει επί πτωμάτων, μπορεί να γίνει ακραίος για να φτάσει στον τελικό, κάτι που δεν του αξίζει».

Στήσατε σχέδιο ενάντια στη Βρισηίδα, πιαστήκατε από την Ασημίνα με ένα απλό γεγονός και το γεμίσατε με ψέμα και είπατε ότι την έσπρωξα και ότι άσκησα κάτι απρεπές σε μία κοπέλα που τη στηρίζω εδώ και 2 μήνες.

Την εκμεταλλευτήκατε στο έπακρο και αφού την εκμεταλλευτήκατε στην επόμενη ασυλία θα την πετάξετε» είπε μεταξύ άλλων.

Ο Σπύρος Μαρτίκας, όμως, ανέβασε τους τόνους και στο Συμβούλιο του Νησιού και έβαλε… φωτιά με επιθέσεις που εξαπέλυσε απέναντι στην Ασημίνα Χατζηανδρέου, τον Άρη Σοϊλέδη και τη Βρισηίδα Ανδριώτου. Τι ισχυρίστηκε ο φαρμακοποιός και έβγαλε εκτός εαυτού τους υπόλοιπους τρεις;

Λίγο πριν, λοιπόν, οι Κόκκινοι ξεκινήσουν να ψηφίζουν για τον πρώτο υποψήφιο της εβδομάδας, με τον Σπύρο Μαρτίκα να βγαίνει στον τάκο για 10η φορά, ο Γιώργος Λιανός άνοιξε τον καθιερωμένο κύκλο συζητήσεων για όσα συμβαίνουν στην καλύβα των παικτών.

Ο φαρμακοποιός άδραξε φυσικά την ευκαιρία και ξεσπάθωσε εναντίον του Άρη, της Ασημίνας και της πάλαι ποτέ αγαπημένης του, Βρισηίδας.

Αρχικά ο Σπύρος ένιωσε ενοχλημένος, που ο Άρης δεν πίστεψε πως ήταν άρρωστος και δεν έπαιξε ενώ στη συνέχεια η συζήτηση πήγε στον καβγά που είχε ο Σπύρος με την Βρισηίδα Ανδριώτου την προηγούμενη εβδομάδα. Ο Σπύρος έκανε λόγο για σχέδιο της Βρισηίδας και της Ασημίνας Χατζηανδρέου εναντίον του κι υποστήριξε ότι ποτέ δεν είχε σπρώξει την Βρισηίδα, όπως είχε αναφερθεί.

Η συζήτηση στράφηκε για το πως αντιμετωπίζει η μπλε ομάδα τις νίκες της έναντι της κόκκινης στο Survivor, στο φαγητό και στην αλλαγή στάσης της Ασημίνας και της Βρισηίδας προς τον Άρη, υπονοώντας πως ο τελευταίος έχει πρόσβαση σε κινητά και στις προσωπικές συνεντεύξεις των παικτών.

Το κερασάκι στην τούρτα ήταν όταν ο Σπύρος μίλησε για το γεγονός πως ο Κωνσταντίνος Εμμανουήλ είχε αποστηθίσει το τηλέφωνο του Χρήστου Δάντη στο τελευταίο έπαθλο επικοινωνίας: «Αν Άρη μου αναρωτιέσαι για κ…τούμπα είναι να βλέπω την Βρισηίδα στα πόδια του Άρη. Τον Άρη και την Ασημίνα αγκαλιά κι αγαπημένους. Μου έκανε τρομερή εντύπωση το πως ο Κωνσταντίνος Εμμανουήλ προσπαθούσε να αποστηθίζει το τηλέφωνο του Χρήστου Δάντη σε αντάλλαγμα να πλέξει το εγκώμιο στην Ασημίνα αλλά και να αφήσει… Δεν είπα κάτι άσχημο. Όχι μόνο να εκθειάζει ως νικήτρια την Ασημίνα αλλά είναι η επική κ…τούμπα να μειώσει τον Άρη και να εκθειάσει την Ασημίνα. Κωνσταντίνε μου εύχομαι να έχεις καλή σταδιοδρομία με οποιαδήποτε βοήθεια στην Ελλάδα. Γίνονται τρομερές ανατροπές στην τελική ευθεία».

Ο φαρμακοποιός αναφέρθηκε και στην Ασημίνα που έδωσε το τηλέφωνο του Χρήστου Δάντη στον Κωνσταντίνο Εμμανουήλ για να του στείλει ένα μήνυμα επιστρέφοντας στην Ελλάδα. Η Ασημίνα στο άκουσμα του ονόματος του καλού της πετάχτηκε όρθια και έβαλε τις φωνές «Έχεις λόγο να αναφέρεις ονόματα, που δεν σε αφορούν; Δεν θα πιάνεις στο στόμα σου αυτό το όνομα. Με ακούς; Πας καλά αγόρι μου; Τι λες ρε, έχεις πρόβλημα;» φώναξε.

Έγινε λόγος και για την έπαρση των Κόκκινων με τον Άρη Σοϊλέδη να παίρνει πάσα και να λέει: «Δεν μπορώ να ακούω για έπαρση όταν φεύγοντας για το έπαθλο για το Μεξικό σας δώσαμε περισσότερες πατάτες».

Και ειπώθηκαν και άλλα πολλά. Ο Άρης χαρακτήρισε «μπαμπουίνο» τον Σπύρο που όλο λέει ότι θέλει να δίνει χώρο στα παιδιά…

Συν τοις άλλοις ο Μαρτίκας επανέλαβε πως δεν υπήρξε βίαιος απέναντι στη Βρισηίδα. «Δεν φοράς παντελόνια!» αντέδρασε εκείνη που συνέχισε να επιμένει για το περιστατικό που εκτυλίχθηκε ανάμεσά τους.