Μετά τις αποχωρήσεις του Δημήτρη Ταϊρίδη και του Νίκου Μπέρκα, επτά διαγωνιζόμενοι συνέχιζαν την πορεία τους για τη διεκδίκηση του τίτλου του MasterChef 2022 και του επάθλου των 50.000 ευρώ!

Κρέπα υψηλού επιπέδου το ζητούμενο του Mystery Box

Στο επεισόδιο της Δευτέρας (16/5) η πρώτη δοκιμασία της ημέρας ήταν, όπως κάθε νέα εβδομάδα, το Mystery Box. Αυτή τη φορά οι διαγωνιζόμενοι κλήθηκαν να παρουσιάσουν εξελιγμένες συνταγές, αντάξιες του επιπέδου του διαγωνισμού, ενός αγαπημένου εδέσματος, που όλοι απολαμβάνουμε είτε στη γλυκιά, είτε στην αλμυρή του εκδοχή.

Ο λόγος φυσικά για την κρέπα που ήταν και το ζητούμενο της πρώτης δοκιμασίας της νέας εβδομάδας.

Αυτός ο παίκτης έκανε την καλύτερη κρέπα στο Mystery Box

Οι κριτές φώναξαν τα ονόματα του Γιάννου, του Πάνου και της Καλλιόπης για να δοκιμάσουν τις προσπάθειές τους.

Τελικά το καλύτερο πιάτο είχε ο Πάνος, ο οποίος κέρδισε και τα πλεονεκτήματα στο Τεστ Δημιουργικότητας που ακολουθεί.

Αυτήν ήταν η δεύτερη φορά που ο Πάνος νικάει στο Mystery Box. Όπως δήλωσε δεν θα επαναπαυτεί από τα θετικά αποτελέσμτα και θα συνεχίσει να δίνει τον καλύτερό του εαυτό.

Αυτά είναι τα πλεονεκτήματα του Πάνου

Ο Πάνος κέρδισε στο Mystery Box και όπως κάθε νικητής θα πρέπει τώρα να σκεφτεί ποιον παίκτη θα βοηθήσει και ποιον θα δυσκολέψει στο σημερινό κρίσιμο Τεστ Δημιουργικότητας.

Η καμπάνα έκρυβε τα βασιά υλικά που βρίσκονται σε κάθε πάγκο δηλαδη αλεύρι, ζάχαρη, αυγά, γάλα και βούτυρο. Ενώ μπροστά στους διαγωνιζόμενους υπήρχαν καλάθια με 7 διαφορετικά υλικά το καθένα.

Ο Πάνος είχε την επιλογή να μη λάβει μέρος στη δοκιμασία πράγμα που έκανε κι έτσι είναι ο πρώτος που περνάει στους «6» του MasterChef 2022.

Το δεύτερο πλεονέκτημά του ήταν να αποφασίσει με ποιο καλάθι θα μαγειρέψουν οι αντίπαλοί του μαζί με τα βασικά υλικά του πάγκου. Κανείς τους δε θα μπορεί να έχει πρόσβαση στην αποθήκη τροφίμων, ενώ θα έχουν στη διάθεσή τους 45 λεπτά για να βγάλουν πιάτο.

«Έσκισε» στο Τεστ Δημιουργικότητας και πέρασε στην εξάδα!

Μετά το φαινομενικά εύκολο Mystery Box και τη νίκη του Πάνου, οι υπόλοιποι έξι παίκτες του MasterChef 2022, ήρθαν αντιμέτωποι με ένα ακόμα Τεστ Δημιουργικότητας.

Όταν η Καλλιόπη εμφανίστηκε μπροστά στους κριτές, δεν φαινόταν σίγουρη για το πιάτο της, το οποίο ωστόσο ήταν και όμορφο οπτικά αλλά και εξαιρετικά ισορροπημένο, όπως της είπαν οι τρεις σεφ, που δοκίμασαν ένα από τα καλύτερα πιάτα που είχαν δοκιμάσει από εκείνη.

Οι κριτές σχολίασαν τα τρία καλύτερα πιάτα, με αυτό της «Ποπάρας», όπως την αποκάλεσε κι ο Πάνος Ιωαννίδης, να κερδίζει. Το μαριναρισμένο σοτέ στήθος κοτόπουλου με γλάσο πετιμέζι, crispy πέτσα, αυγό γεμιστό κι αφρό καπνιστής μελιτζάνας, άρεσε πάρα πολύ στους σεφ.

«Πραγματικά δεν μπορώ να κρύψω τη χαρά μου όχι για τα πλεονεκτήματα στην ομαδική δοκιμασία, αλλά είναι αυτό που σου λένε “είσαι στους έξι” και λες “Εγώ; Κοίτα να δεις τι μπορώ να κάνω!”», δήλωσε περιχαρής η νεαρή μαγείρισσα.

Ο Πάνος Ιωαννίδης χαρακτήρισε το πιάτο της εξαιρετικό, από τα καλύτερα που είχε φτιάξει, αφού τα είχε όλα. «Συγχαρητήρια, είσαι στους έξι», της είπε ο κριτής και σεφ.

«Δεν το πίστευα ότι θα κάνω το καλύτερο πιάτο ανάμεσα σε επτά μάγειρες και θα είμαι στους έξι», δήλωσε η Καλλιόπη από τη Νάξο.

Την αποθέωσε το Twitter

Η Καλλιόπη, με αργά και σταθερά βήματα έχει κάνει άλματα όσον αφορά στην εξέλιξή της, γεγονός που την έχει κάνει εξαιρετικά αγαπητή στον κόσμο, ο οποίος τη συμπαθεί και σαν χαρακτήρα.

Οι παίκτες του MasterChef που θα μαγειρέψουν για τελευταία φορά

Ο Γιάννος και η Ελπίδα μαζί με την Καλλιόπη και τον Παναγιώτη πέρασαν στους έξι του MasterChef, με την Ελπίδα ιδιαίτερα χαρούμενη που πέρασε στην επόμενη φάση.

Oι υπόλοιποι τρεις, Νίκος, Νικήτας και Χριστόφορος θα διαγωνιστούν σε δοκιμασία αποχώρησης.

Οι τρεις παίκτες αντιμετώπισαν την υποψηφιότητά τους με χιούμορ με τον σεφ και κριτή να τονίζει ότι σε παλιότερη φάση του διαγωνισμού τα πιάτα τους δε θα έβγαιναν προτεινόμενα.

«Νικήτα, Χριστόφορε, Νίκο αύριο μαγειρεύετε για τους έξι, για την παραμονή σας για τον διαγωνισμό. Κάποιος από εσάς θα μαγειρέψει για τελευταία φορά. Ξεκουραστείτε και τα λέμε αύριο», είπε ο Σωτήρης Κοντιζάς κλείνοντας.