Η μπλε ομάδα ήταν εκείνη που ηττήθηκε στην Ομαδική Δοκιμασία και τα μέλη της κλήθηκαν στο επεισόδιο του MasterChef της Παρασκευής (29/4) να καταλογίσουν τις ευθύνες του αποτελέσματος και να ψηφίσουν αναλόγως, στην ψηφοφορία της εβδομάδας.

Ελισάβετ για Ελπίδα: «Συνέχεια μου επιτίθεται χωρίς λόγο»

Για την ομάδα με αρχηγό την Ελισάβετ το πρώτο πιάτο, η μπρουσκέτα αποδείχτηκε μοιραία, αφού οι κριτές τη βρήκαν εκτός θέματος και της έδωσαν χαμηλή βαθμολογία.

Λίγο πριν πάνε τα μέλη της στο συμβούλιο, όπου κλήθηκαν να ψηφίσουν τους παίκτες που θα διαγωνίζονταν σε δοκιμασία αποχώρησης, η Ελισάβετ δήλωσε στις κάμερες αγανακτισμένη με την αλλόκοτη συμπεριφορά της Ελπίδας απέναντί της.

«Μονίμως έχει συσσωρευμένα νεύρα, δυσκολεύεται στο σπίτι, είναι έτσι ο χαρακτήρας της, προσπαθεί να κρύψει κάτι από τον χαρακτήρα της, συνέχεια μου επιτίθεται χωρίς λόγο, έπειτα μου ζητάει συγγνώμη, τη συγχωρώ, αλλά αυτό όταν γίνεται κατ’ εξακολούθηση κάποια στιγμή κουράζει και δεν μπορείς άλλο. Χθες της είπα δεν μπορώ άλλη συγγνώμη, σε συγχωρώ, αλλά δεν αντέχω άλλο.

«Χθες μου ζήτησε συγγνώμη γιατί έγινε κάτι έξω από την κουζίνα του MasterChef και μου μίλησε πάλι πολύ απότομα άνευ λόγου και αιτίας. Μετά το κατάλαβε και ζήτησε συγγνώμη. Δεν μπορώ να δέχομαι συνέχεια επίθεση, δεν είμαι εδώ για να σταυρώσω κανέναν, αλλά συνέχεια αυτό μου ρίχνει πάρα πολύ την ψυχολογία».

Η Ελισάβετ κατηγορεί την Ελπίδα για ψυχολογικό πόλεμο και ζητάει συγνώμη από τον Γιάννο

Η Ελπίδα Μορφούλη κατάφερε να κερδίσει στη Δοκιμασία Ασυλίας και ήταν η μόνη που μπορεί να ψηφίσει, αλλά δεν μπορούσε να ψηφιστεί από τους συμπαίκτες της. Η ψηφοφορία, αποδείχτηκε πιο επεισοδιακή από ποτέ, με έντονες διαφωνίες μεταξύ των μελών της ηττημένης ομάδας και με εντάσεις.

Σειρά να έρθει μπροστά είχε η Ελισάβετ, η οποία πριν αποκαλύψει ποιον ψήφισε, είπε «ευχαριστώ» στον Γιάννο και του ζήτησε συγγνώμη.

«Ένα συγγνώμη γιατί όταν χώρισε τις ομάδες, θύμωσα μαζί του για κάποιες ώρες, πράγμα που δεν έπρεπε να το κάνω. Βλέπει πράγματα που εγώ δεν βλέπω γι’ αυτό ήθελα να του ζητήσω συγγνώμη. Και ευχαριστώ του ζήτησα γιατί με ξύπνησε. Πολλές φορές μου έχει πει ότι πρέπει να μιλάω, πρέπει να σηκώνω το ανάστημά μου, δε γίνεται συνέχεια να σε πατάνε και να σου μιλάνε άσχημα όλοι. Με ξύπνησε κανονικά και τον ευχαριστώ γι’ αυτό».

Η Ελισάβετ απευθυνόμενη πρώτα στην Ελπίδα την κατηγόρησε για ψυχολογικό πόλεμο.

«Χάρηκα πάρα πολύ μετά τη μαγειρική γιατί αισθάνθηκα ότι τα ξεσπάσματά σου απέναντί μου θα σταματήσουν σε κοιτάω στα μάτια όπως σε κοίταζα και χθες στο δωμάτιο που ήρθες για 20η φορά να μου ζητήσεις συγγνώμη, άθελά σου ή ηθελημένα δεν ξέρω αθόρυβα κάνεις ψυχολογικό πόλεμο σε κάποιους ανθρώπους και ένας από αυτούς είμαι κι εγώ. Θα ήθελα να το σταματήσεις γιατί κάνεις κακό».

«Έχω φτάσει σε σημείο να είμαι κλεισμένη στο δωμάτιο 18 ώρες από τις 24. Και το ξέρουν όλα τα παιδιά αυτό. Εγώ θα σε συγχωρέσω, δε θα δείξω κανέναν, αλλά δε γίνεται να το κάνει αυτό. Αυτό λέγεται bullying. Λέγεται πραγματικά bullying. Πόσες φορές μου έχει κάνει χειρονομίες με τα χέρια της; Πόσες φορές μου έχει πει με τις βρισιές της αν δε σ’ αρέσει άλλαξε δωμάτιο; Αμέτρητες και έχω έναν Γιάννο και άλλα παιδιά και μου λένε μίλα κάθεσαι και τα ακούς. Μίλα.».

Η Καλλιόπη έπειτα επιβεβαίωσε τα λεγόμενα της Ελισάβετ με τον «Μπόμπαινα» να χαρακτηρίζει την Ελπίδα «Διπρόσωπη και ύπουλη».

«Διπρόσωπη, ύπουλη, παίκτρια ριάλιτι. Το έχει πει στον Γιάννο ότι την έχει δασκαλέψει ο σύζυγός της για να φτάσει ψηλά» είπε ο Μπόμπαινας και αποκάλυψε ένα σκηνικό που έγινε πίσω από τις κάμερες όταν η Ελπίδα είδε την Ελισάβετ να κρατάει το στυλό της.

«Όταν της έκανε ο Γιάννος την ερώτηση γιατί λες ότι είσαι 15 χρόνια ζαχαροπλάστισσα είπε ότι είναι 15 χρόνια στην Αγγλία και μας το παίζει η επόμενη πατισερί σεφ. Άλλα πίσω άλλα στις κάμερες» καταγγέλλει ο Μπόμπαινας.

Ο παίκτης μίλησε εκ νέου για τον τρόπο σκέψης της Ελπίδας αποκαλώντας «π… νιά στο μυαλό» αυτό που κάνει να ψηφίζει δυνατούς παίκτες.

«Είναι άδικο όταν φεύγουν κάποιοι με δόλο, με π… ιά. Ακούσατε μία μαγειρική δικαιολογία για την Ελισάβετ; Έτσι έπρεπε να γίνει».

Για την ιστορία η Ελισάβετ καταψήφισε τον «Μπόμπαινα» και τον Νίκο.

Μαλλιά κουβάρια στο συμβούλιο – Ο Δημήτρης πέταξε καλαμπόκι στον Χριστόφορο

Μετά το τέλος της ψηφοφορίας τον λόγο πήρε ο «Μπόμπαινας» και τα πνεύματα οξύνθηκαν με αφορμή τις αρνητικές ψήφους του Χριστόφορου και του Νίκου στην Ελισάβετ.

Ο «Μπόμπαινας» θεώρησε πως ο Νίκος με τον Χριστόφορο είχαν συνεννοηθεί από την αρχή να βγάλουν στον τάκο την Ελισάβετ.

Νίκος: Δημήτρη, αν άκουσες κάτι να το πεις τώρα.

Δημήτρης: Είπατε ό,τι είπαμε.

Η στιχομυθία που ακολούθησε ανάμεσα στον Χριστόφορ και τον Ταϊρίδη έκανε έξω φρενών τον δεύτερο.

Χριστόφορος: Φτάνει τι ψέμα είναι αυτό ρε φίλε; Έχεις ξεφύγει τελείως.

Δημήτρης: Ψηφίσατε μαγειρικά την Ελισάβετ;

Δημήτρης: Δεν είναι κακό που συνεννοηθήκατε χθες τι θα ψηφίσετε.

Χριστόφορος: Τι είναι αυτά που λες; Τελείωνε λίγο. Τελείωνε πραγματικά. Δε θα μιλάς για ψέματα.

Δημήτρης: Ας ερχόσασταν μαγειρικά να αναμετρηθούμε.

Χριστόφορος: Τελείωνε.

Ο «Μπόμπαινας» βγήκε εκτός εαυτού και έφυγε άρον άρον από το συμβούλιο, αφού πρώτα έριξε καλαμπόκι στον Χριστόφορο υπονοώντας πως φοβήθηκε να τον έχει αντίπαλο στη δοκιμασία αποχώρησης.

«Η μαγειρική πήγε περίπατο και ακούμε π… ριές και θα σας κάνω και ένα δώρο, λίγο καλαμπόκι σαν κοτούλες που είστε αλλά άμα γυρίσω θα σας… » είπε στο γύρισμα ο Ταϊρίδης και πέταξε καλαμπόκι στους συμπαίκτες του.

«Άμα γυρίσω στο σπίτι θα σε γ… ! Μόνο θέλω να γυρίσω. Οδοστρωτήρας θέλω να γίνω και να τους προκαλέσω σε μαγειρική μονομαχία» είπε στο κιου ο Μπόμπαινας.

Οι κριτές είχαν ήδη αποχωρήσει από το σκηνικό βλέποντας ότι οι παίκτες δεν σταματούσαν να βρίζουν.

Αλλά και τα γαλλικά του Χριστόφορου Κατσιάνα ανάγκασαν την παραγωγή να βάλει πολλά μπιπ.

Ελισάβετ ή Μπόμπαινας; Ποιος αποχώρησε από το MasterChef;

Οι τρεις chef κριτές, Πάνος Ιωαννίδης, Σωτήρης Κοντιζάς και Λεωνίδας Κουτσόπουλος, υποδέχτηκαν στην κουζίνα του MasterChef 2022 τον καταξιωμένο Ιταλό chef, Elio Sironi, που έφερε ένα πιάτο αντιγραφής αυξημένων μαγειρικών απαιτήσεων.

Μοσχάρι Σαλτιμπόκα με μαύρη τρούφα και σπανάκι από τον Ιταλό σεφ με αστέρι Μισελέν, Elio Sironi, κλήθηκαν να μαγειρέψουν για να παραμείνουν στο MasterChef ο Δημήτρης και η Ελισάβετ.

Οι υποψήφιοι για αποχώρηση όφειλαν να αφήσουν πίσω τους την ένταση της ψηφοφορίας και μαγείρεψαν με συγκέντρωση και «καθαρό» μυαλό στη Δοκιμασία Αντιγραφής πιάτου, ακολουθώντας πιστά τη συνταγή, για να καταφέρουν να διατηρήσουν τη θέση τους στο διαγωνισμό.

Ο σεφ Sironi κλήθηκε να δοκιμάσει το πιάτο 1 που ήταν του Μπόμπαινα και οι αντιδράσεις του ήταν επικές. Ενθουσιάστηκε τόσο πολύ και το έδειξε με πολλές χειρονομίες.

Τελικά ανάμεσα στον Δημήτρη ή αλλιώς Μπόμπαινα και την Ελισάβετ, οι κριτές έβαλαν την καλύτερη βαθμολογία στον Δημήτρη.

31 βαθμούς συγκέντρωσε ο Δημήτρης Ταϊρίδης (3 οκτάρια και ένα επτάρι) και κέρδισε τη μονομαχία.

Έτσι, αποχώρησε η Ελισάβετ!

«Ελιζαμπέτα, δεν πρόσεξες τη σάλτσα» της είπε ο σεφ που της έβαλε 6 και μαζί με τα τρία επτάρια των κριτών τέθηκε εκτός ριάλιτι.

«Ήταν άδικο» είπε η Πόπη, «έχω πάθει σοκ» δήλωσε η Ελπίδα.

«Θα τους καθάριζα σαν αυγό» είπε στο κιου και αποκάλεσε ξινή την Ελπίδα ανεβαίνοντας στον εξώστη ασφαλής. «Δεν χαίρονται όλοι που μένω, το γνωστό παρεάκι, Μορφούλη, Νικήτας.

O Γιάννος της έδωσε τις ευχές του γαλλιστί