Το νέο επεισόδιο του Survivor 5 έρχεται με σφοδρές συγκρούσεις, τόσο στο αγωνιστικό κομμάτι, όσο και στις σχέσεις των παικτών, με τους «εμφυλίους», όχι μόνο να συνεχίζονται, αλλά να αναμένονται να κορυφωθούν.

Η επόμενη μέρα μετά την αποχώρηση της Μυριέλλας βρίσκει σε περίεργο κλίμα τους Κόκκινους, γιατί ναι μεν ήθελαν ορισμένοι να φύγει, από την άλλη όμως έχουν μια σημαντική απώλεια στο αθλητικό κομμάτι. Ταυτόχρονα, οι Μπλε μπορεί να σηκώνουν κεφάλι, αλλά ο τραυματισμός του Άρη Σοϊλέδη φέρνει ανατροπές και αλλαγή πλεύσης.

Έτσι, σύμφωνα με spoiler που κυκλοφορούν σε ψυχαγωγικές εκπομπές, φέρεται να ακολουθεί το Σάββατο 2 Μαρτίου ένας στίβος μάχης, στον οποίο η ένταση θα φτάσει στα ύψη. Οι δύο ομάδες θα αγωνιστούν «κουτσουρεμένες» και φέρεται να κερδίζουν τελικά οι Μπλε. Βέβαια, δεν έχει «κλειδώσει» ακόμη ο νικητής και με βάση τις αναφορές για σκληρό παιχνίδι, αναμένονται αρκετές εκπλήξεις.

Παράλληλα, δεν θα έχει ενδιαφέρον μόνο ο στίβος μάχης, αφού τα βλέμματα θα τραβήξουν οι νέες εντάσεις στους Μπλε. Κωνσταντίνος Εμμανουήλ και Τάκης θα έχουν μία άγρια κόντρα και θα ανταλλάξουν βαριές εκφράσεις, όμως ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες αναφέρουν τα πράγματα μπορεί να αλλάξουν, επειδή κανένας συμπαίκτης τους, δεν αναμένεται να δώσει ενδιαφέρον στη συγκεκριμένη κόντρα.