Η στιγμή της μεγάλης πρεμιέρας του X Factor έφτασε. O μακροβιότερος και πιο επιδραστικός τηλεοπτικός μουσικός διαγωνισμός, που τον έχουν παρακολουθήσει δισεκατομμύρια τηλεθεατές σε όλο τον κόσμο, έχει αναδείξει και καθιερώσει παγκοσμίως τρανταχτά ονόματα όπως οι One Direction και η Leona Lewis επέστρεψε στις 22:10 μέσα από την συχνότητα του Mega.

Στα πρώτα πλάνα του X Factor που προβλήθηκαν οι τηλεθεατές ενημερώθηκαν πως το σόου επέστρεψε αλλά… αλλαγμένο.

Ποιες είναι όμως οι δυο μεγάλες αλλαγές του X Factor;

Όλοι οι διαγωνιζόμενοι φιλοδοξούν να κάνουν πραγματικότητα το όνειρό τους και διεκδικούν δύο μεγάλα έπαθλα: ο νικητής του «X Factor» θα κερδίσει 150.000 ευρώ, το μεγαλύτερο χρηματικό ποσό που έχει δοθεί στην ελληνική τηλεόραση, και θα υπογράψει ένα χρυσό δισκογραφικό συμβόλαιο με την Panik Records. Για πρώτη φορά, όμως, χρηματικό έπαθλο ύψους 50.000 ευρώ θα δοθεί και στον δεύτερο φιναλίστ.

Ακόμα, μια μεγάλη αλλαγή είναι ότι για πρώτη φορά καταργούνται οι τέσσερις κατηγορίες (σόλο άνδρες 16-24, σόλο γυναίκες 16-24, γκρουπ και 25+). «Το μόνο που μετράει είναι το πάθος για τη μουσική» ακούστηκε η φωνή του Στέλιου Ρόκκου ο οποίος είναι μέλος της κριτικής επιτροπής, να σχολιάζει.