Δύσκολη αποδείχθηκε η χθεσινή εξωτερική δοκιμασία με καλεσμένο τον Ηλία Μαμαλάκη για τους παίκτες του MasterChef. Η Μπλε Ομάδα ήταν η ηττημένη και οι εντάσεις δεν άργησαν να κάνουν την εμφάνισή τους στο πλατό όπου βρέθηκαν οι παίκτες ώστε να μάθουν τα αποτελέσματα από τους κριτές του διαγωνισμού.

Ο Δημήτρης Ταϊρίδης ως αρχηγός της Μπλε Ομάδας ενημερώθηκε από τον Σωτήρη Κοντιζά για τα πλεονεκτήματα που είχε. Αυτά ήταν: Να δώσει ασυλία όπου θέλει και να υποδείξει τον πρώτο υποψήφιο προς αποχώρηση.

Προς έκπληξη όλων ο Δημήτρης επέλεξε να δώσει την ασυλία στον εαυτό του και να δώσει για πρώτο υποψήφιο τον Πέτρο Ανδρουλιδάκη καθώς είχε μεγάλη ευθύνη για το ψάρι που δεν πέτυχε και στοίχισε βαθμούς.

Η απόφαση του Δημήτρη όπως ήταν φυσικό «πάγωσε» τους συμπαίκτες του οι οποίοι περίμεναν πως θα αναλάμβανε την ευθύνη ως αρχηγός της δοκιμασίας και θα άφηνε τον εαυτό του στη διάθεση των κριτών ώστε να μαγειρέψει ξανά και να κριθεί εκ νέου. Οι συμπαίκτες του Δημήτρη θεώρησαν πως «έβγαλε» την ώρα του απ’ έξω και κοίταξε πώς να προφυλαχθεί.

Ορισμένα από τα σχόλια που ακούστηκαν κατά την ανακοίνωση της απόφασης του Δημήτρη Ταϊρίδη ήταν: «Π..α πρέπει να πω κάτι για να μη μαγειρέψω», «Ήταν σαν να βυθιζόμαστε σε ένα πλοίο κι ο καπετάνιος να παίρνει πρώτος τη βάρκα για να φύγει», «έχω πάθει σοκ τώρα», «δεν περίμενα κάτι περισσότερο, το χάρηκα για να καταλάβουν ποιος είναι ο Μήτσος».

Από την άλλη, ο παίκτης εξήγησε πώς θέλει να κινηθεί στρατηγικά στο MasterChef ώστε να φτάσει όσο πιο μακριά γίνεται.

Η λογομαχία ανάμεσα στον Δημήτρη Ταϊρίδη και τον Νικήτα Μπατσικούρα

Η απόφαση του Δημήτρη Ταϊρίδη να κρατήσει για τον εαυτό του την ασυλία προκάλεσε δυσαρέσκεια στους συμπαίκτες του και μάλιστα από ότι αναφέρθηκε, υπήρξε έντονη λογομαχία ανάμεσα στον Δημήτρη Ταϊρίδη και στον Νικήτα Μπατσικούρα και τα «γαλλικά» έπεσαν βροχή.

«Μπαίνει μέσα ο Νικήτας και λέει έτσι και ξαναπείς για το όνομά μου. Ενοχλήθηκε που ξεσκεπάστηκε αυτή η παρεϊτσα… Δεν πειράζω κανένα. Κάθομαι στη γωνιά μου και μου λένε σε γράφω στα α…α μου» είπε αρχικά ο Δημήτρης.

«Είμαι σε φάση να του λέω δεν θέλω να αναφέρεις κάτι ξανά για το όνομά μου. Συνωμοσίες χωρίς αποδείξεις. Μου λέει είμαι 48 χρονών και θα με σέβεσαι και του απαντώ σε έχω γραμμένο, δεν με νοιάζει. Δεν θέλω να σου μιλώ, δεν έχουμε απόψεις να ανταλλάξουμε. Θα σέβεσαι το όνομα Δημήτρης και του λέω το έχω γραμμένο» δήλωσε ο Νικήτας με την σειρά του.