Ο Νικήτας Μπατσικούρας, έχοντας κερδίσει στη δοκιμασία του Mystery Box, ήταν εκείνος που επέλεξε τον συνδυασμό των υλικών αλλά και τον χρόνο μαγειρικής για τους συμπαίκτες του στο Tεστ Δημιουργικότητας. Οι επιλογές του αποδείχτηκαν στρατηγικές, αφού τα περισσότερα μέλη της κόκκινης ομάδας φάνηκαν να δυσκολεύονται αρκετά με τα υλικά, που κλήθηκαν να διαχειριστούν.

Ο Βασίλης Μπόλλος ήταν ο νικητής του Τεστ Δημιουργικότητας και η κάρτα ασυλίας βρίσκεται πια στα χέρια του. Οι διαγωνιζόμενοι, που δεν κατάφεραν να εντυπωσιάσουν τους κριτές, είχαν στο επεισόδιο της Τρίτης (1/3) στο MasterChef μια ευκαιρία ακόμα για να διατηρήσουν τη θέση τους στον διαγωνισμό.

Στην πρώτη Δοκιμασία Αποχώρησης για αυτήν την εβδομάδα, οι τρεις chef κριτές Πάνος Ιωαννίδης, Σωτήρης Κοντιζάς και Λεωνίδας Κουτσόπουλος, υποδέχτηκαν στην κουζίνα του MasterChef 2022 τον executive chef Σωτήρη Ευαγγέλου, ο οποίος έφερε ένα ιδιαίτερο πιάτο αντιγραφής, που ενθουσίασε τους τρεις υποψήφιους για αποχώρηση, Γρηγόρη Γιαννόπουλο, Χριστόφορο Κατσιάνα κι Αναστασία Ντμίτρουκ, παρά τη δυσκολία του.

Ο Βασίλης ρωτήθηκε αν θα κάνει χρήση της κάρτας ασυλίας, αλλά εκείνος είπε πως δε θα τη χρησιμοποιήσει.

Το πιάτο που έπρεπε να δημιουργήσουν σαν πιστό αντίγραφο οι τρεις υποψήφιοι ήταν αλμυρό και ήταν «Κόκορας «πατίδο» και μακαρόνια ματσάτα»

Και οι τρεις είχαν στη διάθεσή τους 1 ώρα και 40 λεπτά.

Οι μαγειρικές μονομαχίες και τα κοψίματα που πάνε… σύννεφο

Το άγχος και η ταχύτητα στην κουζίνα έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο, αλλά δε λείπουν και τα ατυχήματα. Γρηγόρης και Αναστασία πάνω στη βιασύνη τους δεν πρόσεξαν και είχαν κάποια μικροκοψίματα στα δάχτυλά τους.

Ο Γρηγόρης δεν ήθελε να χάσει χρόνο και φόρεσε ένα γάντι, ώστε να προστατευθεί από ένα δεύτερο ατύχημα, αλλά και για μη γεμίσει το πιάτο του με αίμα.

Η Αναστασία από την άλλη δέζτηκε τη βοήθεια ενός ανθρώπου που βρίσκεται την παραγωγή για τέτοιες περιπτώσεις και της περιποιήθηκε το δάχτυλο.

«Πάει το κόψιμο…σύννεφο», σχολίασε με χιούμορ ο Γρηγόρης.

Η… τσότσο συνταγή του σεφ και η απορία του Κουτσόπουλου

Οι κατσαρόλες και τα τηγάνια είχαν πάρει «φωτιά» στην κουζίνα του MasterChef και ο Γρηγόρης είχε βάλει τα δυνατά του προσπαθώντας να αντιγράψει όλες τις παρασκευές του πιάτου. Ο Λεωνίδας Κουτσόπουλος πλησίασε τον πάγκο του, τον ρώτησε «πώς τα πηγαίνει» και εκείνος του απάντησε: «Τρομερό πιάτο έχω πάθει τσότσο με τη σάλτσα του».

Τότε ο «θείος Λεωνίδας» αναρωτήθηκε τι είναι το…τσότσο! «Είναι τσότσο έχω πάθει πλάκα», του είπε ο παίκτης με τον σεφ να του απαντά: «Τη φάση εννοείς. Μην το αλλάζεις».

Αποχώρηση με συγκίνηση

Μόλις ολοκλήρωσαν την προετοιμασίες οι διαγωνιζόμενοι, οι σεφ δοκίμασαν τα πιάτα τους. «Πολλά λάθη» εντόπισε ο Σωτήρης Ευαγγέλου σε ένα από αυτά.

Τους λιγότερους βαθμούς συγκέντρωσε η Αναστασία που ήταν και η παίκτρια που φόρεσε για τελευταία φορά την ποδιά της. Αποχαιρετώντας τους κριτές δεν μπόρεσε να κρύψει τη συγκίνησή της και δήλωσε ευγνώμων για το ταξίδι της μέχρι εδώ.

«Νιώθω μαχήτρια, είμαι μαχήτρια στη ζωή. Μεγάλωσα με αρκετές δυσκολίες, αλλά πάντα είχα το κεφάλι ψηλά. Προσπαθώ να γίνομαι κάθε μέρα και καλύτερη και χαίρομαι που το αναγνώρισε ο σεφ. Είμαι ευγνώμων που έφτασα μέχρι εδώ. Παίρνω αυτές τις γνώσεις που απέκτησα εδώ. Τώρα που φεύγω θα μου λείψετε εσείς και οι τρεις σεφ. Θα μου λείψουν τα παιδιά. Θα συνεχίσω να μαγειρεύω», είπε αρχικά η Αναστασία.

«Όταν βγάζεις την ποδιά είναι σαν να σου ξεριζώνουν την καρδιά. Είναι άσχημο να αφήνεις την ποδιά σου στον πάγκο. Καταλαβαίνεις ότι όλα τελειώνουν εδώ. Δεν έχω συνειδητοποιήσει ότι πρέπει να γυρίσω στο σπίτι μου», είπε με δάκρυα στα μάτια.

Αναλυτικά οι βαθμολογίες των τριών παικτών:

Αναστασία: 6 + 6+ 6+ 6= 24

Γρηγόρης: 6+ 7+ 7+ 7= 27

Χριστόφορος: 7+ 8+ 7+8= 30