Οι 19, πλέον, διαγωνιζόμενοι επέστρεψαν στο επεισόδιο της Δευτέρας (28/2) στην κουζίνα του MasterChef 2022 με ανυπομονησία και περιέργεια να δουν τι τους περιμένει κι αυτή την εβδομάδα.

Μετά την οικειοθελή αποχώρηση της Τατιάνας Χαρτάτι αλλά και τις αποχωρήσεις, μέσα από τις διαγωνιστικές δοκιμασίες, του Στέφανου Σαμανή και του Νίκου Μπέρκα, η μπλε ομάδα μετρά πια την απώλεια τριών μελών της.

Η επιστροφή ενός διαγωνιζόμενου έφερε χαμόγελα και «φρέσκο αέρα» στην κουζίνα και στους διαγωνιζόμενους και πλέον 20 υποψήφιοι συνεχίζουν στον δρόμο για την κατάκτηση του τίτλου και του επάθλου των 50.000 ευρώ του MasterChef 2022.

H νέα εβδομάδα ξεκίνησε με την καθιερωμένη δοκιμασία του Mystery Box, που αυτή τη φορά όμως σηματοδότησε και την έναρξη μιας θεματικής εβδομάδας..

Η νέα εβδομάδα ξεκίνησε με θέμα την ελληνική κουζίνα που θα ολοκληρωθεί στο MasterClass, την ερχόμενη Κυριακή. Η υπεύθυνη για τα προϊόντα που ήταν στο Mystery Box ήταν η Γιώτα Κουφαδάκη, η οποία ήρθε από τη Χαλκιδική για ξεκινήσει η θεματική εβδομάδα.

Γευστικές αναμνήσεις, ελληνικά προϊόντα και εξελιγμένη ελληνική γαστρονομία μπαίνουν, λοιπόν, στο προσκήνιο. Η νίκη στη δοκιμασία του Mystery Box, αλλά κυρίως τα πλεονεκτήματα στη δοκιμασία του Tεστ Δημιουργικότητας, που ακολουθεί, είναι για όλους σημαντικά.

Τα πειράγματα των κριτών στον Τζόναθαν για την πεθερά του

«Επειδή ξέρετε ήρθα εδώ και ερωτεύτηκα την ελληνική κουζίνα. Είναι κάτι που αγαπάω από την πεθερά μου, τη γυναίκα μου, το έχω!» είπε αρχικά ο Τζόναθαν στους κριτές.

Στη συνέχεια ο Λεωνίδας Κουτσόπουλος με χιούμορ τον ρώτησε ποιο φαγητό της πεθεράς του δεν τρώγεται!

«Μπορώ να πω κάτι που δε μ’ αρέσει πάρα πολύ! Αυτή κάνει μαγειρίτσα…» απάντησε ο Τζόναθαν μέχρι που τον «σταμάτησε» ο Σωτήρης Κοντιζάς για να τον σώσει.

«Για το καλό σου! Όσο μπορείς να το σώσεις κάνε πίσω!» του είπε γελώντας ο κριτής.

Tα καλύτερα πιάτα ήταν:

της Καλλιόπης που είχε φτιάξει τηγανιτά ντολμαδάκια, μπισκότο χαρουπιού και αφρός αυγολέμονο,

του Νικήτα που είχε φτιάξει μπαλοτίνα σκορπίνα σε σέσκουλα, πράσο και σούπα αυγολέμονο,

του Σταύρου που είχε φτιάξει καμένα γιουβαρλάκια σκορπίνας, αφρός πράσου και σούπα σκορπίνας,

του Γρηγόρη που είχε φτιάξει σούπα από σέσκουλα, ημίπαστη σκορπίνα και αφρός από ορό γάλακτος

και του Βασίλη που είχε φτιάξει σούπα ραβιόλι με χόρτα και κατσικάκι.

Ωστόσο, νικητής της δοκιμασίας ήταν ο Νικήτας.

Πόσο θα επηρεάσουν οι επιλογές του νικητή το τελικό αποτέλεσμα;

Στο Tεστ Δημιουργικότητας, για κάποιους η νίκη είναι μονόδρομος, αφού μετά τη χρήση της μόνιμης κάρτας ασυλίας από τη Φανή Ζιώγα για τον Βασίλη Μπόλλο, η κάρτα είναι πια διαθέσιμη.

«Πριν ξεκινήσουμε να θυμίσω το εξής. Η κάρτα ασυλίας είναι και πάλι διαθέσιμη. Είναι στα χέρια μας και ψάχνει και πάλι νικητή. Ο χρόνος που θα έχετε στη διάθεσή σας θα είναι 60 λεπτά», είπε ο Λεωνίδας Κουτσόπουλος πριν την έναρξη της δοκιμασίας.

Για κάποιους όμως η δοκιμασία αποδείχτηκε ιδιαίτερα απαιτητική και τα υλικά, που κλήθηκαν να διαχειριστούν, τους δυσκόλεψαν αρκετά.

Ποιος κέρδισε την πολυπόθητη κάρτα ασυλίας και τι του είπε ο Ιωαννίδης

Ο Βασίλης κέρδισε την πολυπόθητη κάρτα ασυλίας στο επεισόδιο του MasterChef.

«Το πιάτο σου ήταν εστιατορικό με ωραίες τεχνικές. Όλα ήταν σωστά, ευφάνταστο. Πολύ δημιουργικό! Συγχαρητήρια, εσύ κερδίζεις την κάρτα. Μαζί με την κάρτα έχεις και κάποια προνόμια, τα οποία θα τα μάθεις στην ομαδική δοκιμασία που ακολουθεί», του είπε ο Πάνος Ιωαννίδης.

Ο Βασίλης μαγείρεψε γεμιστό κολοκυθάκι με μύδια και φρέσκα μυρωδικά, σάλτσα με μύδια, λεμόνι και λάδι μυρωδικών και έκλεψε τις εντυπώσεις!

Οι τρεις υποψήφιοι παίκτες προς αποχώρηση

Οι παίκτες που δεν τα πήγαν καλά στο Τεστ Δημιουργικότητας ήταν η Καλλιόπη, ο Γρηγόρης, ο Μάριος, ο Γιώργος, η Αναστασία, ο Χριστόφορος και η Ελισάβετ.

Οι τρεις κριτές αξιολόγησαν τα πιάτα και των επτά παικτών και τελικά οι παίκτες με τις πιο αδύναμες προσπάθειες ήταν τρεις.

Γρηγόρης, Χριστόφορος και Αναστασία είναι οι τρεις υποψήφιοι προς αποχώρηση.