Στην πλατφόρμα social media, TikTok, είναι γνωστός ως @greek_vibes και κάνει θραύση με τα βίντεο που ανεβάζει για τους σχεδόν 200.000 ακολούθους του. Ο λόγος; Προκαλεί εντύπωση που ένας 26χρονος Ισπανός δημοσιογράφος έμαθε μόνος του και μιλά τόσο καλά τα ελληνικά.

Όλα άρχισαν, φυσικά, με την αγάπη του για την Ελλάδα. «Η αγάπη μου για την Ελλάδα ξεκίνησε όταν ήμουν πάρα πολύ μικρός. Είδα στην τηλεόραση το συρτάκι και άρχισα να χορεύω. Όταν ήμουν 14, έκανα το πρώτο ταξίδι στην Ελλάδα και την ερωτεύτηκα», ανέφερε ο Ινιάκι Λαμούα σε συνέντευξή του στην εκπομπή «Πάμε Δανάη!» του τηλεοπτικού σταθμού Mega.

Επίσης, μίλησε για το πώς άρχισε να μαθαίνει ελληνικά. «Ξεκίνησα να κάνω μαθήματα ελληνικών μόνος μου στο σπίτι», είπε, ενώ πρόσθεσε ότι: «Έχω έρθει είκοσι φορές στην Ελλάδα».

«Το αγαπημένο μου ελληνικό φαγητό είναι το πιτόγυρο. Στεναχωριέμαι που στην Ισπανία δεν υπάρχει αυτό το ωραίο πιτόγυρο που έχετε στην Ελλάδα», δήλωσε σχετικά με το αγαπημένο του ελληνικό φαγητό.

Αποκάλυψε πώς διασκεδάζει όταν έρχεται στην Ελλάδα, λέγοντας ότι: «Έχω πάει στα μπουζούκια και σε πολλά clubs που παίζουν ελληνικά. Είναι αυτά που μου αρέσουν πραγματικά». «Όταν βγαίνω με φίλους, παίρνω τα χαρτιά και τα πετάω στον αέρα, όπως στα μπουζούκια. Οι φίλοι μου δεν το καταλαβαίνουν» συνέχισε.

Επιπλέον, μίλησε και για τους αγαπημένους του Έλληνες τραγουδιστές. «Μου αρέσει πάρα πολύ ο Αργυρός, η Θεοδωρίδου και ο Πανταζής γιατί, η μουσική του για πάρτι είναι τέλεια. Το πρώτο ελληνικό τραγούδι που έμαθα είναι “Τα περαστικά μου” του Γιώργου Τσαλίκη. Ήταν το πρώτο τραγούδι που κατάλαβα μερικές λέξεις και από αυτό ξεκίνησα να μαθαίνω ελληνικά», είπε.

Τέλος, εκμυστηρεύτηκε και την αστεία στιγμή που βίωσε όταν σταμάτησε ένα ταξί στην Ελλάδα. «Την πρώτη φορά που ήρθα στην Ελλάδα, ήθελα να πάρω ταξί και έκανα μια χειρονομία που κάνουμε στην Ισπανία. Ο ταξιτζής μου φώναξε και μπορείτε να φανταστείτε τι μου είπε. Μετά κατάλαβα τι σημαίνει αυτό στην Ελλάδα», είπε γελώντας.