Επιστολή προς τον υπουργό Επικρατείας Νίκο Παππά απέστειλε η διοίκηση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Θεσσαλονίκης, στην οποία εκφράζει την ικανοποίησή της για την επανασύσταση της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης αλλά και τη διαφωνία της γιατί δεν ξεκαθαρίζεται η δημιουργία αυτόνομης ΕΡΤ3.

«Επιθυμούμε ένα αυτόνομο κανάλι με δικό του πρόγραμμα και όχι ένα ανταποκριτικό γραφείο. Τασσόμαστε υπέρ της επανασύστασης της δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης με περιφερειακή διάσταση και όχι της επαναλειτουργίας ενός συγκεντρωτικού αθηνοκεντρικού καναλιού», αναφέρει η διοίκηση του ΕΚΘ και καλεί την κυβέρνηση να ικανοποιήσει το σχετικό αίτημα.

Στο μεταξύ, την προσεχή Τρίτη 7 Απριλίου στις 12:00 το μεσημέρι, εισάγεται για επεξεργασία στη Διαρκή Κοινοβουλευτική Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης το νομοσχέδιο για την ΕΡΤ.

Εισηγητής από την πλευρά της συμπολίτευσης ορίστηκε η Αγλαΐα Κυρίτση και από την πλευρά της αξιωματικής αντιπολίτευσης, η Σοφία Βούλτεψη.

Μια ημέρα νωρίτερα, τη Δευτέρα 6 Απριλίου εισάγεται για επεξεργασία στην ίδια κοινοβουλευτική επιτροπή το νομοσχέδιο για την κατάργηση των καταστημάτων κράτησης τύπου Γ΄.

Από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ, εισηγητής ορίστηκε η Βασιλική Κατριβάνου και από την πλευρά της ΝΔ, ο Βασίλης Κικίλιας.