Ο κύκλος του Ντίνου Κρίτση στο GNTM 4 μπορεί να έκλεισε, όμως τα υπόλοιπα μοντέλα συνεχίζουν ακάθεκτα στο δρόμο προς την κορυφή, η οποία -πέρα από τα σπουδαία έπαθλα- θα τους ανοίξει τις πόρτες για μια μεγάλη καριέρα στο μόντελινγκ. Οι παρέες έχουν πλέον οριστικοποιηθεί, ενώ για την Κυβέλη Χατζηευστρατίου η μοναχική πορεία στον διαγωνισμό είναι μονόδρομος.

Η προσπάθεια, που έχει κάνει κάθε υποψήφιο μοντέλο, για να φτάσει στους 9 κορυφαίους του GNTM 4, είναι μεγάλη και οι θυσίες πολλές. Γι’ αυτό και η παραγωγή, στο επεισόδιο της Τρίτης (23/11), επιφύλαξε σε όλους μια μικρή αλλά σημαντική επιβράβευση: μια μέρα χαλάρωσης και παιχνιδιού, που θα βοηθούσε τα μοντέλα να κάνουν ένα διάλειμμα από τις απαιτητικές δοκιμασίες. Στα πλαίσια της διασκέδασης οι αντιστάσεις χαλάρωσαν και μεταξύ σοβαρού και αστείου τα προσωπικά «καρφιά» έπεσαν απροκάλυπτα.

Για την ακρίβεια, τα μοντέλα έπαιξαν «Θάρρος ή αλήθεια» και αποκαλύφθηκαν τα ζευγάρια του σπιτιού.

Το επόμενο πρωί, το μήνυμα του Άγγελου Μπράτη στην οθόνη του σπιτιού έδωσε αρκετές πληροφορίες για τη δοκιμασία αποχώρησης, που ακολουθούσε, απέκρυπτε όμως μια σημαντική λεπτομέρεια, που θα έκανε τη διαφορά στο σετ.

Τα παιδιά θα στήνονταν μπροστά στον φακό του Bill Georgoussis ως fashion αγγελιαφόροι με ρομαντική διάθεση, κρατώντας από ένα γιγαντιαίο prop, με το οποίο «θα έστελναν» το δικό τους μήνυμα.

Η Όλγα, η οποία πήρε τη δουλειά κατά τη τελευταία δοκιμασία μοίρασε disadvantage και για μια φορά ακόμη οι συμπαίκτες της συνεχίζουν να «χτυπάνε» την απομονωμένη Κυβέλη. Η ίδια παίκτρια λίγη ώρα πριν μπει στο σετ μόνη και έρημη ύστερα από την αποχώρηση του Ντίνου καθόταν σε μια άκρη και μιλούσε με την… Μάρτζι που επέστρεψε στο διαγωνισμό.

Παραλήπτες τώρα του μηνύματος της φωτογράφισης για την δοκιμασία αποχώρησης, εκτός από τη Ζενεβιέβ Μαζαρί, τον Άγγελο Μπράτη και τον Γιώργο Καράβα, θα ήταν αυτή τη φορά καλεσμένοι-έκπληξη, που θα βοηθούσαν τα παιδιά τόσο στο να πετύχουν το ζητούμενο συναίσθημα, όσο και στο να κάνουν ξανά focus στον στόχο τους.

Η παραγωγή επιφύλασσε μία έκπληξη για τα μοντέλα. Δικοί τους άνθρωποι εμφανίστηκαν κατά τη διάρκεια της φωτογράφισης και έπρεπε να συνεχίσουν να ποζάρουν χωρίς να συγκινηθούν ή να σταματήσουν για να τους αγκαλιάσουν.

Αναμενόμενα, τα μοντέλα που είχαν τόσο καιρό να δουν τους δικούς τους, φορτίστηκαν συναισθηματικά. Κάποιοι τα κατάφεραν να δείξουν την ψυχραιμία τους, ενώ άλλοι ξέσπασαν σε κλάματα.

Ένας από αυτούς ήταν ο Ναπολέων που έμεινε άναυδος μόλις είδε μπροστά την μητέρα του. Ο ίδιος φαινόταν να τα έχει χαμένα καθώς δεν πίστευε πως βρισκόταν μπροστά του ένα από τα πιο αγαπημένα του πρόσωπα και με το τέλος των λήψεων έτρεξε αμέσως στην αγκαλιά της, κρατώντας της σφιχτά και ξεσπώντας σε δάκρυα.

Ποιος αποσυντονίστηκε από τις απρόσμενες επισκέψεις και ποιος χρησιμοποίησε τη συναισθηματική φόρτιση με τρόπο δημιουργικό, ώστε να βγει η τέλεια λήψη;

Όλα θα κρίνονταν στο πλατό του GNTM 4 από τους τέσσερις κριτές, Άγγελο Μπράτη, Ισμήνη Παπαβλασοπούλου, Ζενεβιέβ Μαζαρί, Δημήτρη Σκουλό, το έργο των οποίων γίνεται κάθε φορά και πιο δύσκολο, όπως και ο αποχαιρετισμός ενός ακόμα μοντέλου, που έκλεισε για πάντα πίσω του την πόρτα του διαγωνισμού.

Στο πλατό δεν ήταν η Κυβέλη που μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο και βγήκε σε ζωντανή σύνδεση με τον γιατρό της.

Η καλύτερη φωτογραφία κρίθηκε ανάμεσα στον Αγγαίο και στην Αγάπη, μιας και οι προσπάθειες τους ήταν οι καλύτερες και τα πήγαν εξαιρετικά. Εκείνος που κέρδισε την πρωτιά ήταν ο Αγγαίος.

Στο bottom two βρέθηκε η Μαρία και ο Στυλιανός, δυο άτομα που η Όλγα, με το avantage της ήθελε να βοηθήσει. Ο παίκτης που δυστυχώς δεν τα κατάφερε και δεν θα συνεχίσει στη τελική 8αδα του διαγωνισμού είναι η Μαρία, γιατί είχε την πιο αδύναμη προσπάθεια.

Ο Κωνσταντίνος δεν μπορούσε να συγκρατήσει τα δάκρυά του ενώ κι οι υπόλοιποι παίκτες λύγισαν, μιας κι ήταν μια ήρεμη δύναμη στον διαγωνισμό. Η συγκίνηση ήταν τεράστια, με την Όλγα να ξεσπάει και αυτή σε κλάματα. Όπως είπε, η Μαρία ήταν η καλύτερη της φίλη μέσα στο παιχνίδι και από την αρχή του διαγωνισμού ήταν μαζί σε όλο αυτό. Η στιγμή που η Μαρία αποχαιρετά το σπίτι είναι πραγματικά συγκλονιστική, με την ίδια να είναι συναισθηματικά φορτισμένη και να μην μπορεί να κρύψει την λύπη της.