Ο Θάνος Δημητρίου δεν πέτυχε τη σωστή έκφραση στην τελευταία καμπάνια του GNTM 4, γι’ αυτό και αναγκάστηκε να αποχαιρετίσει φίλους και ανταγωνιστές και να αποχωρήσει από τον διαγωνισμό. Το όνειρο παρέμεινε ζωντανό για τα υπόλοιπα 13 μοντέλα, που συνέχισαν να συνυπάρχουν, χωρίς να γνωρίζουν τι τους επιφύλασσε η επόμενη μέρα.

Όμως ένα όνειρο μπορεί εύκολα να γίνει εφιάλτης. Μια δυσάρεστη εξέλιξη επέβαλλε στο επεισόδιο της Τρίτης (26/10) την άμεση εκκένωση του σπιτιού του GNTM 4 και τη μεταφορά των παιδιών, για ένα διάστημα, σε νέα ασφαλή τοποθεσία. Η επιστροφή στο σπίτι του GNTM 4 αποκάλυψε δραματικές αλλαγές τόσο στο περιβάλλον, όσο και στο κλίμα που επικρατούσε ανάμεσα στα μοντέλα. Μακριά από τη βάση τους, κάποιοι επαναξιολόγησαν την πορεία στο διαγωνισμό και πήραν δραστικές αποφάσεις, που μόνο ο χρόνος θα δείξει αν είναι για καλό. Ο Βασίλης αποχώρησε οικειοθελώς από τον διαγωνισμό.

Ένα μήνυμα αφύπνισε τα top models και τα επανέφερε στην πραγματικότητα του διαγωνισμού. Για την επόμενη δοκιμασία αποχώρησης, τα μοντέλα έπρεπε να σηκωθούν απ’ το κρεβάτι και να πρωταγωνιστήσουν σε ένα ονειρικό fashion clip μπροστά στη Ζενεβιέβ Μαζαρί και τον Γιώργο Καράβα.

Η αγωνία κορυφωνόταν καθώς οι παγίδες είναι πολλές και το επίπεδο δυσκολίας, σε acting και catwalk, είχε ανέβει σημαντικά. Το παραμικρό στραβοπάτημα μπορούσε να αποβεί μοιραίο, ειδικά για τα παιδιά που έλαβαν ένα από τα πιο δύσκολα μειονεκτήματα, που έχει δοθεί ποτέ.

Η Κυβέλη «ζωντάνεψε» τον εφιάλτη της παρενόχλησης

Η σειρά της Κυβέλης ήρθε κι είχε να αντιμετωπίσει έναν εφιάλτη και να φέρει στο μυαλό της άσχημες καταστάσεις. Αρχικά, η νεαρή παίκτρια ανέφερε ότι έφερε κατά νου άσχημες στιγμές που έχει ζήσει με παρενόχληση και σε ερώτηση του Γιώργου Καράβα αρνήθηκε να απαντήσει για το αν της έχει συμβεί κάτι προσωπικά. Ωστόσο, στην συνέχεια ανοίχτηκε κι αποφάσισε να πει ορισμένες λεπτομέρειες: «Ναι, έγινε στα 15… Είναι πολύ όμορφο ότι κατάφερα να κάνω τον φόβο δουλειά μου. Το γύρισα προς όφελός μου, το κατάφερα κι είμαι περήφανη για τον εαυτό μου. Δεν μπορώ να πω πως έχω ξεπεράσει τα βιώματα που είχα με την παρενόχληση αλλά με καλή θέληση και δουλειά, όλα τα καταφέρνεις».

Η αποχώρηση

Οι προσπάθειες των παιδιών παρουσιάζονται στο νέο πλατό ετυμηγορίας, μπροστά στους Ισμήνη Παπαβλασοπούλου, Ζενεβιέβ Μαζαρί, Άγγελο Μπράτη και Δημήτρη Σκουλό. Ποιος βρήκε τη χρυσή τομή μεταξύ ονείρου και πραγματικότητας; Σε μία από τις πιο σημαντικές ψηφοφορίες, οι μάσκες πέφτουν και το παρασκήνιο «ξεγυμνώνεται» μπροστά στους τέσσερις κριτές.

Οι τέσσερις κριτές Ισμήνη Παπαβλασοπούλου, Ζενεβιέβ Μαζαρί, Άγγελος Μπράτης και Δημήτρης Σκουλός αξιολόγησαν τις προσπάθειες ενώ η ψηφοφορία των παικτών για τον ποιον παίκτη θα «σώσουν» από το bottom 3 έκρυβε εκπλήξεις.

Στο πλατό της αποχώρησης, βρέθηκαν ο Ναπολέων, η Άννα και η Μαρία. Οι συμπαίκτες τους ξεκίνησαν να ψηφίζουν ποιος από τους τρεις επιθυμούν να μείνει, αλλά κατέληξαν να εκνευρίσουν τους κριτές θέλοντας να πάρουν αυτό το δικαίωμα πίσω.

Όπως ανακοίνωσαν οι κριτές, η παίκτρια που αποχώρησε ήταν η Άννα, η οποία στο σετ δεν τα πήγε καλά και το συναίσθημα που έβγαζε ήταν περισσότερο ενός εφιάλτη, παρά ονείρου. Μάλιστα η ίδια εξομολογήθηκε ότι είχε στο μυαλό της μία φίλη της που πέθανε από καρκίνο.

Με δάκρυα στα μάτια δήλωσε:

«Χαίρομαι που άφησα το στίγμα μου. Οι κριτές με βοήθησαν πολύ και αυτός είναι ο λόγος που έχω βελτιωθεί. Όλη αυτή η εμπειρία ήταν τέλεια και θα μου μείνει για μια ζωή».