Σε μια αυθόρμητη κίνηση που προκάλεσε συγκίνηση όχι μόνο στο Ραδιομέγαρο, αλλά και στους τηλεθεατές που ήταν συντονισμένοι λίγο πριν τις 12 το μεσημέρι στην ΕΡΤ1, προχώρησαν τα μέλη της Χορωδίας της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης.

Αμέσως μετά την είδηση του θανάτου του μεγάλου μουσικοσυνθέτη Μίκη Θεοδωράκη συγκεντρώθηκαν στο στούντιο ηχογραφήσεων της Αγίας Παρασκευής και τραγούδησαν όλοι μαζί -και χωρίς πρόβα βέβαια- το «Περιγιάλι το κρυφό», το ανεπανάληπτο τραγούδι σε ποίηση του Γιώργου Σεφέρη. 

Ήταν το δικό τους ευχαριστώ, αλλά και ολόκληρης της ΕΡΤ, για όσα σπουδαία αφήνει ο Μίκης Θεοδωράκης ως παρακαταθήκη στην πατρίδα μας, αλλά και σε ολόκληρο τον κόσμο.

Την πρωτοβουλία ανέλαβε η Χορωδία με το μαέστρο της Μιχάλη Παπαπέτρου.

Μια άγνωστη αλλά εξίσου συγκινητική λεπτομέρεια είναι ότι ο ίδιος ο Θεοδωράκης στο ίδιο ακριβώς στούντιο είχε διευθύνει πολλές φορές τη συγκεκριμένη χορωδία, καθώς υπήρξε και επί σειρά ετών και διευθυντής των Μουσικών Συνόλων της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.