Ενάμιση μήνα μετά την πρώτη εκπομπή, ο Γιάννης Πρετεντέρης και η «Ανατροπή» επιστρέφουν στην Αμφίπολη. «Όλη η αλήθεια και όλες οι τελευταίες εξελίξεις για τα νέα ευρήματα και τις ανασκαφές», είναι το θέμα της εκπομπής που έρχεται στους τηλεοπτικούς δέκτες τη Δευτέρα 17 Νοεμβρίου (23.55, MEGA).

Η συζήτηση θα περιστραφεί γύρω από τα οστά, τα μυστικά, τις ερμηνείες, το σε ποιον ανήκει ο σκελετός που βρέθηκε στο ταφικό μνημείο, το πόσοι και ποιοι είναι οι «υποψήφιοι», το πότε θα μάθουμε ποιος είναι, το τι θα αποκαλύψει η ανάλυση του DNA, το αν κρύβει κι άλλα μυστικά ο τύμβος Καστά, το πότε θα έχει ολοκληρωθεί η ανασκαφή, αλλά και όσον αφορά στο τι πιστεύει η Κατερίνα Περιστέρη;

Με πλούσιο οπτικοακουστικό υλικό, απόψεις και μαρτυρίες, η «Ανατροπή» παρουσιάζει τα επόμενα στάδια αποκατάστασης του αρχαιολογικού χώρου καθώς και τις δυνατότητες ανασύνθεσης του σκελετού.

Καλεσμένοι στο στούντιο της εκπομπής θα είναι η καθηγήτρια Κλασσικής Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών Γεωργία Αλευρά-Κοκκορού, ο καθηγητής Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών Παναγιώτης Βαλαβάνης, η καθηγήτρια Κλασικής Αρχαιολογίας του ΑΠΘ Όλγα Παλαγγιά και ο αναπληρωτής καθηγητής Κλασικής Αρχαιολογίας Παναγιώτης Φάκλαρης.

Παράλληλα, θα παρέμβουν ο Διευθυντής Ερευνών στον «Δημόκριτο», υπεύθυνος του προγράμματος Αρχαιομετρίας και προϊστάμενος του Εργαστηρίου Αρχαιομετρίας Γιάννης Μανιάτης και από τη Θεσσαλονίκη η καθηγήτρια Αρχαιολογίας του ΑΠΘ Χρυσούλα Παλιαδέλη, αλλά και ο ανθρωπολόγος Θεόδωρος Αντίκας.