Μαργαρίτα Νικολαΐδη, Παύλος Χάππιλος και Νίκος Σκορδάκης ήταν οι τρεις μάγειρες οι οποίοι μπήκαν στην κουζίνα του MasterChef ώστε να κοντραριστούν για την παραμονή τους στο διαγωνισμό.

Και ενώ η μαγειρική «κόντρα» ήταν στην αρχή της, μια άλλη κόντρα ξέσπασε στον εξώστη με αφορμή το ψήσιμο της πατάτας.

Συγκεκριμένα, η Μαρίνα Ντεμολλάι είπε στον Νίκο Σκορδάκη πως οι πατάτες χρειάζονται 20-25 λεπτά ώστε να είναι έτοιμες για να μπουν στο πιάτο το οποίο έφτιαχνε.

Ο Ιωάννης Αυλωνίτης ο οποίος την άκουσε, έσπευσε να πάει πάνω από τον Νίκο Σκορδάκη και να του πει πως ο σωστός χρόνος είναι 40-45 λεπτά και της έκανε μια «διακριτική» παρατήρηση.

Έξαλλος ο Ιωάννης είπε στην κάμερα του διαγωνισμού: «Πού ζεις κοριτσάρα μου; Σε ποιον κόσμο; Άστο άμα δεν μπορείς και αν δεν ξέρεις. Δεν είναι καθόλου ντροπή να πεις δεν ξέρω!»

Το πιάτο αντιγραφής με την υπογραφή του Νίκου Θωμά

Την υπογραφή του F&B chef του MasterChef 5, Νίκου Θωμά, φέρει το πιάτο στη σημερινή δοκιμασία αποχώρησης. Αυτό περιελάμβανε ένα χταπόδι τυλιγμένο με λαρδί, πατάτες κονφί σε λάδι βανίλιας, ένα κονσομέ από καμένα λαχανικά, έναν καπνιστό ταραμά, ένα αβγό ορτυκιού, λάδι από ινδούζιαν, μορχέλες και τηγανιτό κρεμμύδι.