Μετά την αποχώρηση της Κωνσταντίνας, οι 11 παίκτες του MasterChef μεταφέρθηκαν σε εξωτερικό χώρο για μια ακόμα ομαδική δοκιμασία η οποία έχει άρωμα… Ιαπωνίας.

Στη δοκιμασία αυτή οι υποψήφιοι μάγειρες πρέπει να προετοιμάσουν 24 πιάτα για τον επίτιμο καλεσμένο, Τόνι Μπρατσάνο.

Οι ομάδες διαμορφώθηκαν ξανά και η Μαρία αυτή τη φορά, μαγειρεύει με την μπλε ομάδα στο πλευρό των Στέφανου, Νίκου, Παναγιώτη, Μαργαρίτα και Τζιοβάνι.

«Εξ αρχής εγώ ήθελα να είμαι στην μπλε ομάδα, γιατί εδώ έχω καλύτερη συνεργασία αλλά και στην κόκκινη να ήμουν, δε θα με πείραζε γιατί αν χάναμε εκεί δε θα ‘χα πρόβλημα ούτε στο να ψηφίσω, ούτε στο να πρέπει να μαγειρέψω με αυτούς τους αντιπάλους. Κατά τη γνώμη μου δεν είναι τόσο ανεβασμένοι μαγειρικά ο Διονύσης, η Λία, ο Παύλος όσο είναι ο Τζιοβάνι και η Μαργαρίτα και δε θα με πείραζε η απουσία τους από τον διαγωνισμό» είπε η διαγωνιζόμενη στην κάμερα του MasterChef.

Και ενώ η δοκιμασία βρισκόταν σε εξέλιξη, ο Τζιοβάνι ένιωσε να του ανεβαίνει το αίμα στο κεφάλι και ο λόγος ήταν ένα λάθος το οποίο παραλίγο να αποβεί μοιραίο για την εξέλιξη της δοκιμασίας.

Ο Στέφανος που ήταν υπεύθυνος για το ρύζι δεν είχε δώσει σημασία και δεν είχε δει ότι ο ατμομάγειρας δεν είχε ανάψει.

Ο Τζιοβάνι του ζήτησε το λόγο και εκείνος του είπε ότι δεν ξέρει για ποιο λόγο συμβαίνει αυτό αφού η συσκευή έδειχνε να λειτουργεί αλλά να μη μαγειρεύει. Μετά από παρέμβαση της παραγωγής είδαν ότι δεν είχε βγει από πίσω η ασφάλεια με αποτέλεσμα να χαθεί πολύτιμος χρόνος.

Προκειμένου να αποφευχθεί η σύγκρουση μεταξύ τους, ο Τζιοβάνι προτίμησε να φύγει από το σημείο ενώ μετά ανέφερε ότι ήταν ευθύνη του να δει αν λειτουργεί η συσκευή ή όχι.