Το A Discovery of Witches είναι μια σειρά φαντασίας με αρκετό δράμα και στοιχεία ρομαντισμού. Πρόκειται για μια βρετανική παραγωγή που ξεκίνησε το 2018 στο αγγλικό κανάλι Sky One.

Η 2η σεζόν της σειράς προβλήθηκε τον Ιανουάριο του 2021 ενώ η σειρά έχει ήδη ανανεωθεί για 3η σεζόν.

Βασισμένο στην τριλογία βιβλίων της Deborah Harkness «All Souls» η σειρά έχει πάρει το όνομα της από το πρώτο βιβλίο.

Το A Discovery of Witches ακολουθεί την Diana Bishop (Teresa Palmer), μια ιστορικός και μάγισσα που κρύβει τις δυνάμεις της. Η Diana μια μέρα θα ανακαλύψει ένα μαγικό βιβλίο στην βιβλιοθήκη Μποντλιαν της Οξφόρδης. Αυτή η ανακάλυψη θα την γυρίσει πίσω στον κόσμο της μαγείας καθώς μυστικά θα έρθουν στην επιφάνεια για όλα τα είδη που ζουν κρυφά ανάμεσα στους ανθρώπους. Ναι η σειρά δεν εστιάζει αποκλειστικά σε μάγισσες αλλά και σε δαίμονες και βαμπίρ. Η Diana και τα μυστικά του βιβλίου θα γίνουν πόθος έλξης για τα υπόλοιπα είδη που θα την έχουν υπό στενή παρακολούθηση.

Κάπου εδώ στο προσκήνιο θα μπει ο Matthew Clairmont ένα βαμπίρ που της προσφέρει την βοήθεια του. Οι δύο χαρακτήρες μοιραία θα ερωτευτούν κάτι που θα τους βάλει σε περισσότερα προβλήματα καθώς η ένωση των ειδών είναι απαγορευμένη. Αξίζει να αναφέρουμε πως βαμπίρ και μάγισσες δεν έχουν και τις καλύτερες σχέσεις οπότε η όλη ιστορία γίνεται ακόμα πιο περίπλοκη. Οι δύο τους πάνε κόντρα στο συνέδριο που αποτελείται από ισχυρές φυσιογνωμίες από όλα τα είδη και αρχίζει ένας άτυπος πόλεμος με τον Peter Knox (Owen Teale) τον κακό της ιστορίας να θέλει το βιβλίο για τα δικά του συμφέροντα.

Κατά την διάρκεια του ταξιδιού της η Diana θα ανακαλύψει πολλά πράγματα για τις δυνάμεις της και μυστικά του Matthew θα έρθουν στην επιφάνεια. Η αγάπη τους σίγουρα θα δοκιμαστεί τόσο από εσωτερικούς όσο και από εξωτερικούς παράγοντες. Χωρίς να θέλω να αποκαλύψω περισσότερα για την σειρά να πω πως στην 2η σεζόν έχουμε και ένα ταξίδι στον χρόνο το οποίο αλλάζει πολύ την αισθητική της σειράς, άλλες φορές επιτυχημένα και άλλες όχι και τόσο.

Γενικά το A Discovery of Witches δεν ξεφεύγει από τα κλισέ του είδους ωστόσο με το μυστήριο να καραδοκεί και το κυνήγι του κεντρικού διδύμου το ενδιαφέρον δεν χάνεται. Προσωπικά ο τόσο γρήγορος κεραυνοβόλος έρωτας του ζευγαριού κάπως με ενόχλησε, σίγουρα όμως μια πιο ρομαντική ψυχή θα το εκτιμήσει.

Η χημεία τους σε καμία περίπτωση δεν είναι κακή, αντιθέτως οι Teresa Palmer και Matthew Goode κάνουν εξαιρετική δουλειά και υποστηρίζουν πλήρως τους ρόλους τους, απλά θα ήθελα λίγη περισσότερη ανάπτυξη στο ειδύλλιο που δημιουργείται. Γενικότερα το Cast είναι πολύ καλό και από θέμα ερμηνειών σίγουρα θα δείτε κάτι πολύ άρτιο, ωστόσο δεν πιστεύω πως το σενάριο ευνοεί εξίσου όλους τους χαρακτήρες καθώς το μεγαλύτερο μέρος της σειράς εστιάζει αποκλειστικά στην Diana και τον Matthew. Αυτό από την μια είναι καλό καθώς η σειρά εστιάζει αποκλειστικά στην κεντρική της ιστορία από την άλλη όμως κάποιοι χαρακτήρες δεν αναπτύσσονται σωστά και μένουν ξεχασμένοι από το σενάριο.

Η μουσική επένδυση της σειράς είναι καλή, με πολύ όμορφα κομμάτια να ακούγονται κατά την διάρκεια των επεισοδίων, ωστόσο αρκετές φορές ένιωθα πως ο δυναμισμός των τραγουδιών δεν συμβάδιζε με αυτόν των σκηνών, κάτι σαν να προσπαθούσαν να δώσουν παραπάνω ένταση σε μια σκηνή που απλά δεν ήταν και τόσο δυνατή. Αν όμως κάτι οφείλω να αναγνωρίσω στο A Discovery of Witches είναι η φαντασμαγορική σκηνοθεσία του.

Η σειρά προσφέρει απίστευτα πλάνα τόσο σε εσωτερικούς χώρους όσο και εξωτερικούς, είναι αρκετά προσεγμένη και προσέχει τις λεπτομέρειες δίνοντας το απαραίτητο vibe ανάλογα την εποχή που μας μεταφέρει με όμορφα κουστούμια και σκηνικά. Γυρισμένο στην Αγγλία και την Ιταλία τα εξωτερικά γυρίσματα και η φωτογραφία της σειράς δίνουν εκπληκτικές εικόνες στο μάτι του θεατή που σε κάνουν να ταξιδεύεις με τους χαρακτήρες.

Η άποψη του lordoftheseries.gr

Συνοψίζοντας να κάνουμε ξεκάθαρο πως δεν πρόκειται για μια κακή σειρά απλά όπως είναι λογικό δεν είναι και τόσο πρωτότυπη και ούτε ξεφεύγει ορισμένα κλισέ του είδους. Το μυστήριο και ο κόσμος που παρουσιάζει η σειρά σίγουρα θα σας κερδίσει αν είστε φαν του υπερφυσικού. Η 1η σεζόν αποτελείται από 8 επεισόδια και εξελίχθηκε πιο όμορφα με αρκετό μυστήριο και ωραία δόμηση της ιστορίας. Η 2η σεζόν με 10 επεισόδια μας μετέφερε σε μια άλλη εποχή και έδωσε ένα πολύ διαφορετικό άρωμα στην σειρά.

Μπορεί τα όμορφα κουστούμια και τα καλοφτιαγμένα set να εντυπωσιάζουν ωστόσο κάπου το έχασε στο κομμάτι της ιστορίας που κινήθηκε με πιο αργούς ρυθμούς. Το Cast είναι πολύ καλό και το κεντρικό δίδυμο σίγουρα ξεχωρίζει με τις ερμηνείες του και την χημεία που έχει μεταξύ του. Τέλος θα πρέπει να είστε έτοιμοι να ταξιδέψετε σε έναν μαγικό κόσμο με υπερβολικά όμορφα πλάνα σε Αγγλία και Ιταλία ένας συνδυασμός σίγουρης απόλαυσης.

Η σειρά θα επιστρέψει και για 3η σεζον ελπίζουμε αυτήν την φορά η αναμονή να μην είναι τόσο μεγάλη.