Η αστυνομική – μυστηρίου σειρά «Capitani» βρίσκεται στην 1η θέση στο Ελληνικό τοπ 10 σειρών του Netflix αρκετές ημέρες τώρα οπότε «επιβαλλόταν» να την δω.

Πρόκειται για Λουξεμβουργιανή παραγωγή και η γλώσσα είναι λίγο από Γερμανικά, Γαλλικά και Λουξεμβουργιανά.

Η υπόθεση έχει να κάνει όταν σε ένα μικρό χωριό της χώρας βρίσκεται νεκρή μία δεκαπεντάχρονη κοπέλα στο δάσος λίγο πιο έξω. Την δολοφονία καλείται να λύσει ο Luc Capitani από την δικαστική αστυνομία. Ενώ θα πρέπει να βρει την λύση του εγκλήματος θα πρέπει να αντιμετωπίσει το παρελθόν του αλλά και όλο το χωριό.

Spoilers

Η τοπική αστυνομία δεν είναι «μαθημένη» σε τέτοια περιστατικά και έχοντας μικρό αριθμό αστυνομικών ο Capitani θα πρέπει να βασιστεί σε αυτό και αν δουλέψει με την νεαρή Elsa Ley.

Μαζί προσπαθούν να ξετυλίξουν το μυστήριο της νεκρής Jenny Engel αλλά και να βρουν την εξαφανισμένη δίδυμη αδερφή της Tania. Ενώ οι ώρες περνούν και δεν βρίσκουν την Tania ξαφνικά εμφανίζεται κατάκοπη στην κηδεία της αδερφής της.

Ενώ όπως όλα δείχνουν η Jenny σκοτώθηκε πέφτοντας από τον βράχο ο Capitani βρίσκει σημάδια πως κάποιος την έσυρε ως το σημείο. Δυστυχώς είναι μικρή κοινωνία και τα στόματα δεν ανοίγουν με αποτέλεσμα πάντα να βρίσκουν δυσκολίες και αδιέξοδα. Η Elsa αν και απλή αστυνομικός είναι πολύ έξυπνη και καταλαβαίνει πως πρέπει να αφήσει στην άκρη τα συναισθήματά της καθώς από ότι φαίνεται δεν γνωρίζει κανέναν πραγματικά στο χωριό.

Την υπόθεση περιπλέκει ακόμη περισσότερο η αυτοκτονία του πατριού των κοριτσιών. Αμέσως το χωριό έβγαλε το πόρισμα ποιος ήταν ο ένοχος και τα κουτσομπολιά και οι φήμες εξαπλώνονται αστραπιαία.

Ψάχνοντας ακόμη περισσότερο φαίνεται πως στο χωρίο υπάρχει ένα πολύ καλά στημένο δίκτυο διακίνησης ναρκωτικών όπου είναι μπλεγμένος και ο πατέρας των κοριτσιών και στρατιώτες από μία κοντινή βάση. Ο Capitani αρχίζει σιγά σιγά να πλησιάζει ενώ ακόμη η Tania δεν έχει μιλήσει για όσα γνωρίζει που είναι πολύ ύποπτο. Μετά από αρκετή πίεση καταλαβαίνει πως το κορίτσι που γύρισε είναι η Jenny και το πραγματικό πτώμα άνηκε στην αδερφή της.

Αρκετά μπερδεμένος και ενώ είναι τόσο κοντά στην λύση του μυστηρίου, θα βρεθεί αντιμέτωπος με των Εσωτερικών Υποθέσεων καθώς το όπλο του είχε χαθεί πριν αρκετά χρόνια και χρησιμοποιήθηκε σε φόνο ενός βαρόνου ναρκωτικών. Θα μπορέσει άραγε να γλυτώσει από όλη αυτή την κατάσταση και να αποκαλύψει όσα ξέρει για την δολοφονίας του κοριτσιού; Η συνέχεια στην 2η σεζόν.

Η άποψη του lordoftheseries.gr

Η σειρά «Capitani» ήταν πραγματικά πολύ ευχάριστη έκπληξη αν όχι σε όλους, σε αρκετούς τομείς που με έκανε να την δω ολόκληρη σε μία μέρα.

Συγκεκριμένα ένα μεγάλο θετικό είναι πως κάθε επεισόδιο είναι περίπου μισή ώρα, που σημαίνει πως δεν προλαβαίνει να κουράσει αν κάτι δεν είναι καλό αλλά ούτε καταλαβαίνεις πως περνά η ώρα και βρίσκεσαι στο επόμενο.

Σκηνοθετικά είναι πάρα πολύ καλή η προσπάθεια που έγινε και με τα πλάνα αλλά και με μερικές έξυπνες προσθήκες που δίνουν αυτό το διαφορετικό. Σεναριακά δεν είναι κάτι που μπορεί να μην έχουμε ξαναδεί αλλά η σειρά καταφέρνει να έχει πολλές ανατροπές που άλλες ίσως καταλάβετε και άλλες να σας εκπλήξουν.

Και πάμε στο πιο δυνατό σημείο της σειράς κατά την άποψή μου που είναι η υποκριτική. Μπορεί o Luc Schiltz που υποδύεται τον Capitani να είναι ο πρωταγωνιστής, αλλά και το υπόλοιπο cast είναι τρομερά ενεργό και σχεδόν καθόλου δευτερεύων. Και η όμορφη ηθοποιός Sophie Mousel που υποδύεται την Elsa ήταν πολύ καλή. Σε γενικές γραμμές όλοι τους υποκριτικά απέδωσαν πάρα πολύ καλά τους ρόλους που τους αντιστοιχούσαν.

Κλείνοντας δεν ξέρω αν αξίζει την 1η θέση στο Ελληνικό τοπ10 για σειρές στο Netflix που βρίσκεται τώρα που έχει γραφτεί το συγκεκριμένο άρθρο, αλλά όπως προανέφερα ήταν μία πολύ ευχάριστη έκπληξη και θα σας πρότεινα άνετα να την δείτε.

Το μυστήριο και σε συνδυασμό τα 30λεπτα επεισόδια θα σας κρατήσουν αμείωτο το ενδιαφέρον. Η 1η season πριν την πάρει και το Netflix προβλήθηκε το 2019 και έχει ανανεωθεί και για 2η σεζόν που αν δεν αλλάξει κάτι, την αναμένουμε μέσα στο 2022 καθώς τα γυρίσματα θα ξεκινήσουν σε ένα μήνα.