Με το 4ο και τελευταίο μέρος, αποχαιρετούμε τη σειρά του Netflix «The Chilling Adventures Of Sabrina», μια σειρά που κέρδισε το κοινό από την αρχή. Με μια σύντομη «βόλτα» σε διάφορα sites, διαπιστώνουμε ότι η σεζόν δίχασε πολλούς, αλλά το βασικό συμπέρασμα των σχολιαστών, εμπεριέχεται σε ένα κοινό στοιχείο: πολλά μέτωπα, λίγος χρόνος.

Όπως αναφέρει το lordoftheseries.gr, η 3η σεζόν μας άφησε με την Sabrina να χωρίζεται κυριολεκτικά στα δύο, ώστε να ισορροπήσει τη ζωή της στο Greendale και τον θρόνο της στο πλευρό του πατέρα της στην Κόλαση. Από τη μία η Sabrina Spelman ζει τη ζωή της με τους φίλους και τις θείες της κι από την άλλη η Sabrina Morningstar, βασιλεύει την Κόλαση στο πλευρό του Lucifer.

Οι αναταραχές θα ξεκινήσουν όταν θα αρχίσουν να επισκέπτονται το Greendale οι λεγόμενοι «Απόκοσμοι Τρόμοι». Οκτώ στον αριθμό, σε κάθε επεισόδιο οι ήρωές μας θα κληθούν να αντιμετωπίσουν τους τρόμους αυτούς, οι οποίοι οδηγούν στον κύριο αντίπαλό τους, Το Κενό. Με το τέλος των πάντων να πλησιάζει, η Sabrina πρέπει να πάρει σημαντικές αποφάσεις.

Διατηρώντας το σκοτεινό στοιχείο, η σειρά φέρνει μια αίσθηση φρεσκάδας με τις νέες πλοκές σε κάθε επεισόδιο. Μπορεί να μοιάζουν με filler επεισόδια, όμως έχουν μια κοινή κατάληξη. Σκηνοθετικά και σκηνογραφικά, έγινε πολύ καλή δουλειά, όπως μας είχαν συνηθίσει. Καταλάβαινες ξεκάθαρα τις μεταβάσεις από την Κόλαση, στο Greendale. Δεν έχουμε νέες προσθήκες στο cast, πέρα από κάποιες guest εμφανίσεις, όπως των ηθοποιών Caroline Rhea και Beth Broderick, που υποδύθηκαν τις θείες της Sabrina, στην original σειρά των 1990’s.

Στα θετικά σίγουρα θα προστεθεί η μουσική επένδυση. Εκτός από τις διασκευές γνωστών τραγουδιών που ακούστηκαν στη σεζόν, ακόμα και οι απλές ενορχηστρώσεις, έντυσαν κατάλληλα κάθε σκηνή. Είναι κάτι που συνηθίζεται στο συγκεκριμένο σύμπαν, μιας και η Sabrina ανήκει στο σύμπαν των Archie comics, που είναι βασισμένο και το Riverdale. Φυσικά δε μπορούμε να αφήσουμε απ’ έξω το κομμάτι της ενδυματολογίας, μιας και, κυρίως τα κουστούμια στην Κόλαση, κλέβουν την παράσταση.

Τέλος, όσον αφορά την πλοκή, η σειρά έδωσε ένα ωραίο κλείσιμο στην ιστορία, αλλά με γρήγορους ρυθμούς. Παρόλο που γνώριζαν ότι η σειρά θα ολοκληρωθεί, υπήρχαν πολλά παράλληλα storylines που έτρεχαν. Τα 8 ωριαία επεισόδια, προσωπικά, δε μου φάνηκαν αρκετά ώστε να έχω την αίσθηση του closure που χρειαζόμουν. Μου έλειψαν πολλοί χαρακτήρες που θα ήθελα να απολαύσω περισσότερο και ένιωσα ότι εξελίχθηκαν off screen, ενώ θα προτιμούσα να το δω.

Δε μπορώ να πω σε καμία περίπτωση ότι ήταν μια κακή τελευταία σεζόν. Αλλά ίσως τελικά, οι προσδοκίες που έχουμε καμιά φορά, είναι αυτές που μας κάνουν να απογοητευόμαστε.