Έχετε μπει σε mood πολιτικών σειρών λόγω των εκλογών στις ΗΠΑ; Έχετε δει το House of Cards και θέλετε να δείτε κάτι αντίστοιχο; Η λίστα του lordoftheseries.gr φτιάχτηκε για να σας βοηθήσει προτείνοντας σας πέντε πολιτικές σειρές σαν το House of Cards.

Ας τις δούμε αναλυτικά: 

Scandal

Πρόκειται για μία σειρά, που εν μέρει βασίζεται σε πραγματικά γεγονότα, και ακολουθεί την πρώην υπεύθυνη τύπου του Προέδρου των ΗΠΑ George H. W. Bush, Olivia Pope, εστιάζοντας στην εταιρία διαχείρισης κρίσεων που η ίδια πλέον «τρέχει». Πολιτικά και σεξουαλικά σκάνδαλα, συνωμοσιολογίες και εξιχνιάσεις δολοφόνων είναι μόνο λίγα από αυτά που θίγει η σειρά.

Συνολικά διαθέτει εφτά σεζόν με 124 επεισόδια 45 περίπου λεπτών και εδώ και δύο χρόνια έχει ολοκληρωθεί. Πρωταγωνιστεί η Kerry Washington (Django Unchained), η οποία είχε δεχτεί υποψηφιότητα Χρυσής Σφαίρας για το συγκεκριμένο ρόλο.

Η σειρά προβλήθηκε στο ABC.

Madam Secretary

Το πολιτικό αυτό δράμα εστιάζει στην Υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, την ώρα που εκείνη δίνει τις πολιτικές τις «μάχες» ενώ παράλληλα προσπαθεί να τα ισορροπήσει όλα με την προσωπική της ζωή.

Αποτελείται συνολικά από έξι σεζόν και 120 επεισόδια διάρκειας 45 περίπου λεπτών, ενώ πλέον έχει ολοκληρωθεί. Στον πρωταγωνιστικό χαρακτήρα εδώ συναντάμε την Téa Leoni (Jurassic Park III). Στην παραγωγή της σειράς συμμετείχε από τη θέση του εκτελεστικού παραγωγού ο Morgan Freeman.

Προβλήθηκε στο CBS ενώ μερικά επεισόδια είναι διαθέσιμα στο ΕΡΤflix.

Designated Survivor

Στο πολιτικό αυτό θρίλερ, μία έκρηξη στις ΗΠΑ σκοτώνει τον Πρόεδρο της αλλά και τους υπόλοιπους πολιτικούς ηγέτες. O «διορισμένος επιζώντας», ένας άνθρωπος που είχε τη θέση του Υπουργού Στέγασης, γίνεται ο νέος Πρόεδρος των ΗΠΑ χωρίς να το επιθυμεί.

Η σειρά έχει ολοκληρωθεί και διαθέτει τρεις σεζόν με 53 επεισόδια μίας ώρας. Στον πρωταγωνιστικό ρόλο βρίσκουμε τον Kiefer Sutherland (24, Phone Booth).

Η σειρά είναι διαθέσιμη για streaming στο Netflix ενώ προβαλλόταν και στο ABC.

Veep

Σε μία κωμική/σατιρική πρόταση τώρα, όπως το Veep, που εστιάζει σε μία πρώην Γερουσιάστρια που ως Αντιπρόεδρος των ΗΠΑ αντιλαμβάνεται πως η θέση αυτή δεν είχε καμία σχέση με αυτό που ήλπιζε και ονειρευόταν.

Διαθέτει συνολικά εφτά σεζόν και 65 μισάωρα περίπου επεισόδια και πλέον έχει ολοκληρωθεί. Η Julia Louis-Dreyfus (Enough Said) πρωταγωνιστεί ενώ ο Armando Iannucci, που έχει στο ιστορικό του πολιτικές ταινίες σάτιρας (The Death of Stalin, In the Loop) είναι ο δημιουργός της σειράς. Στο σύνολο της έχει αποσπάσει εφτά υποψηφιότητες Χρυσών Σφαιρών.

Προβλήθηκε στο τηλεοπτικό δίκτυο του HBO.

Borgen

Η πρόταση αυτή έρχεται από Δανία πλευρά και καταπιάνεται με μία γυναίκα, που κόντρα σε όλα τα προγνωστικά γίνεται η πρώτη γυναίκα Πρωθυπουργός της Δανίας. Πέρα από την πολιτική της ζωή, σημαντικό κομμάτι στη σειρά έχει και η προσωπική της.

Αποτελείται από 30 επεισόδια της μίας ώρας περίπου και τρεις σεζόν, ενώ αναμένεται και η 4η. Πρωταγωνιστούν οι Sidse Babett Knudsen (Westworld) και Pilou Asbæk (Game of Thrones).

Η σειρά διατίθεται στο Netflix και προβάλλεται στη δημόσια τηλεόραση της Δανίας.