Με ένα «ζωντανό» Special Report ήρθαν το βράδυ της Τρίτης ο Τάσος Τέλλογλου και ο Αντώνης Φουρλής, από την Αθήνα και η Μαρία Σαράφογλου από την Ουάσινγκτον, καλύπτοντας σε κανονικούς χρόνους τις αμερικανικές εκλογές. Στην εκπομπή του ΑΝΤ1 μίλησαν σημαντικές προσωπικότητες από τα επιτελεία των δύο υποψηφίων, Ντόναλντ Τραμπ και Τζο Μπάιντεν.

Στο επίκεντρο βρέθηκαν μεταξύ άλλων, οι επιπτώσεις των αμερικανικών εκλογών στη χώρα μας και την εξωτερική της πολιτική, ο αντίκτυπος του αποτελέσματος στην ελληνοτουρκική ένταση, αλλά και η επόμενη ημέρα στο παγκόσμιο στερέωμα.

Ο Τζον Μπόλτον, πρώην Σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας του Ντόναλντ Τράμπ δήλωσε: «Νομίζω ότι ο Τραμπ είναι μια ανωμαλία αν δούμε τη στάση του σε σχέση με την ευρεία προοπτική της αμερικανικής πολιτικής έναντι του υπόλοιπου κόσμου. Όσον αφορά στον Ερντογάν, θα είχα την ανησυχία ότι η συμπεριφορά που έδειξε κατά την πρώτη θητεία του, ίσως γίνει ακόμη χειρότερη. Από την άλλη πλευρά, δεν γνωρίζουμε πολλά για την εξωτερική πολιτική που θα ασκήσει ο Μπάιντεν, όμως αν προσπαθούσα να μαντέψω θα έλεγα ότι θα μοιάζει πολύ με την διακυβέρνηση Ομπάμα».

Ο Ρινς Πρίμπους, πρώην προσωπάρχης Λευκού Οίκου επί θητείας Τράμπ, ανέφερε με τη σειρά του: «Πρέπει να σας διαβεβαιώσω ως Ελληνοαμερικανός και κάποιος που ενδιαφέρεται για την Ελλάδα και την Ελληνορθόδοξη εκκλησία ότι δεν ξέρω ούτε έναν επιτελή από την κυβέρνηση Τραμπ που να είναι ευτυχής με τη συμπεριφορά του Ερντογάν στην Τουρκία. Είναι ένα θέμα το οποίο πρέπει να αντιμετωπιστεί, νομίζω ότι είναι ένα πρόσωπο που έχει ξεφύγει από τον έλεγχο, και νομίζω ότι αν δεν γίνει κάτι ώστε αυτό που κάνει ο Ερντογάν στην Τουρκία, στη Μέση Ανατολή και στην Ανατολική Μεσόγειο, η Τουρκία είναι στο δρόμο να γίνει ένα νέο Ιράν. Και μπορώ να σας πω ότι δεν είμαι το μόνο πρόσωπο στον κύκλο του Τραμπ που το πιστεύει αυτό».

Ο Νίκος Μαούνης, Head of Special Events, Associated Press, δήλωσε στην εκπομπή: «Υπάρχει πολύς φόβος για μία ενδεχόμενη αμφισβήτηση του αποτελέσματος αλλά και ταραχές. Εύχομαι να μη φτάσουμε στο σημείο ένα δικαστήριο να αμφισβητήσει το αποτέλεσμα των εκλογών γιατί τότε η Αμερική θα εκραγεί».

Ο Alexi Giannoulias,  πρώην υπ. Οικονομικών Ιλινόις και στενός συνεργάτης του Μπαράκ Ομπάμα, τόνισε: «Θα ήθελα να πιστεύω ότι οι ελληνοαμερικανοί ψήφισαν σήμερα τον Τζο Μπάιντεν αλλά θα ήθελα να σας πω ότι κάποιος που είναι γιός περήφανων μεταναστών ελπίζω ότι θα ψηφίσουμε έναν άνθρωπο με ακεραιότητα, με χαρακτήρα, με ειλικρίνεια και ο οποίος θα κάνει την Αμερική ξανά μία χώρα που θα σέβεται άλλες χώρες – όπως η Ελλάδα».