Ο βασιλιάς πέθανε, ζήτω η βασίλισσα του νεοϋορκέζικου κουτσομπολιού. Μόλις στα 29 χρόνια της χρόνια η Βρετανίδα Έμιλι Σμιθ πήρε τα ηνία από τον επί 25 χρόνια συντάκτη της θρυλικής «Έκτης Σελίδας» στη New York Post, Ρίτσαρντ Τζόνσον.

Η φημισμένη στήλη δεν είναι μια απλή αναπαραγωγή κουτσομπολιών με ροζ ή κίτρινο περιτύλιγμα. Την εμπνεύστηκε ο ίδιος ο Ρούμπερτ Μέρντοχ όταν αγόρασε την New York Post το 1976 και ξεπέρασε και την ίδια την εφημερίδα που τη φιλοξενεί.

«Όταν δεις το όνομά σου στην “Έκτη Σελίδα”, ξέρεις ότι είσαι φτασμένος», λέει ο πρώην διευθυντής της Sun, Ντέιβιντ Γέλαντ, δίνοντας το στίγμα της: η στήλη δεν περιορίζεται στους ντόπιους σελέμπριτι, αλλά αναφέρεται και σε επιχειρηματίες, δικηγόρους και σημαίνοντα πρόσωπα των ΜΜΕ και διαβάζεται από 500.000 Νεοϋορκέζους, ακόμη και άτομα που δε ρίχνουν συνήθως δεύτερη ματιά σε έντυπα καλόπιστης κοινωνικής κριτικής.

Η σχετικά άγνωστη Σμιθ που διαδέχτηκε τον Ρίτσαρντ Τζόνσον, όπως αναφέρει το Έθνος, δεν έχει την ίδια εμπειρία και έγινε δεκτή με επιφυλακτικότητα.

Ήδη την πρώτη εβδομάδα αρκετά μπλογκ μετρούσαν τα λάθη που έκανε, όπως η ανορθογραφία στο όνομα ενός νεαρού αστέρα. Η ίδια πολύ γρήγορα αναγκάστηκε να δημοσιεύσει διαψεύσει μιας πληροφορίας, κατηγορώντας εμμέσως την πηγή της.