Λόγω του αιφνίδιου θανάτου του ηθοποιού Φίλιπ Σέιμουρ Χόφμαν, τα κινηματογραφικά κανάλια της Nova διαφοροποιούν το πρόγραμμα τους, προβάλλοντας σήμερα το βράδυ δύο γνωστές ταινίες του διάσημου ηθοποιού, στις οποίες ξεχώρισε για την ερμηνεία του. Από το Novacinema 4, θα προβληθούν οι ταινίες «The Master» (22:45) και «Ξέφρενες Νύχτες» (01:00).

Η γνωριμία του με τον σκηνοθέτη Πολ Τόμας Αντερσον έδωσε στον Φίλιπ Σέιμουρ Χόφμαν τον χαρακτήρα που θα έκανε τον κόσμο να προσέξει το ταλέντο του, αυτόν του καταπιεσμένου, υπέρβαρου και κρυφά gay ηχολήπτη στις «Ξέφρενες Νύχτες», μια ταινία που προτάθηκε για 3 Βραβεία Όσκαρ. Οι δυο τους συνεργάστηκαν στη συνέχεια και σε άλλες παραγωγές, ανάμεσα στις οποίες και η κοινωνική ταινία «The Master».

Στην συγκεκριμένη ταινία, ο νεοϋορκέζος ηθοποιός θα έδινε μια από τις καλύτερες ερμηνείες της καριέρας του στον ρόλο ενός άντρα που χτίζει μια δική του «θρησκεία» και για την οποία θα κέρδιζε, από κοινού με τον συμπρωταγωνιστή του Χοακίν Φίνιξ, το βραβείο καλύτερης ανδρικής ερμηνείας στο φεστιβάλ Βενετίας. Για την ταινία «The Master», o Φίλιπ Σέιμουρ Χόφμαν έχει αποσπάσει υποψηφιότητα και για Όσκαρ Β’ Ανδρικού Ρόλου.