Εκδήλωση με θέμα «Ο ρόλος της κοινωνίας στην αντιμετώπιση της διαφθοράς» διοργανώνουν αύριο Πέμπτη, στις 6 το απόγευμα ο εθνικός συντονιστής για την καταπολέμηση της διαφθοράς και η Γενική Γραμματεία Μέσων Ενημέρωσης. Σκοπός της εκδήλωσης, που θα γίνει στο κέντρο Τύπου της Γενικής Γραμματείας Μέσων Ενημέρωσης, είναι να γνωστοποιηθεί η ίδρυση του νεότευκτου θεσμού του εθνικού συντονιστή για την καταπολέμηση της διαφθοράς και να ξεκινήσει μια προσπάθεια για ευαισθητοποίηση και κινητοποίηση των πολιτών κατά της διαφθοράς.
Εθνικός συντονιστής για την καταπολέμηση της διαφθοράς είναι, από τον περασμένο Ιούνιο, ο πρώην εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ιωάννης Τέντες.

Στις αρμοδιότητες του κ. Τέντε υπάγεται η διαμόρφωση της εθνικής στρατηγικής για την πρόληψη και καταστολή της διαφθοράς σε όλα τα επίπεδα του δημόσιου βίου (πολιτικό, κυβερνητικό, δικαστικό, διοικητικό, κ.λπ.), της παρακολούθησης και αξιολόγησης της εφαρμογής της, όπως επίσης εμπίπτει στις αρμοδιότητές του και ο συντονισμός όλων των εμπλεκόμενων φορέων.

Χαιρετισμό θα απευθύνουν ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης Ε. Βενιζέλος, ενώ ο Κυβερνητικός εκπρόσωπος Σ. Κεδίκογλου θα αναγνώσει μήνυμα του Πρωθυπουργού.

Η εισαγωγική ομιλία της εκδήλωσης θα πραγματοποιηθεί από τον πρόεδρο της Βουλής Βαγγ. Μειμαράκη, ενώ η παρουσίαση του θεσμού για γίνει από τον κ. Τέντε.